Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Έγιναν ή όχι εμβολιασμοί εκτός σειράς, στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ο λόγος που επανερχόμαστε ως ιστοσελίδα στο θέμα των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση από τους αρμόδιους του Κέντρου Υγείας, όσο και της εποπτεύουσας αρχής που είναι η Ά διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί στο δημοτικό συμβούλιο να γίνει συζήτηση για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, κάτι που δεν έγινε γιατί δεν παραβρέθηκε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας. Ο λόγος που δεν παραβρέθηκε είναι ότι ζήτησε άδεια από την εποπτεύουσα αρχή για το αν μπορεί να παραβρεθεί στη συνεδρίαση και δεν του έδωσαν κάποια απάντηση και ο κύριος διευθυντής έκρινε ότι δεν πρέπει να παραβρεθεί. Παρά το γεγονός ότι στη συνεδρίαση είχε κληθεί και παραβρισκόταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας, η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να αναβληθεί η συζήτηση σε νέα ημερομηνία -μειοψήφησε ο κ. Μαυρόπουλος- και να κληθεί και πάλι ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας.

Στην παρέμβαση του ο κ Μαυρόπουλος έθεσε ερωτήματα εάν έγιναν εμβολισμοί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ημέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε λόγω της κακοκαιρίας την αναβολή των εμβολιασμών.

Στην απάντηση του τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Σπυρόπουλος ανέφεραν ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο Δήμος για τον εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας. "Εμείς μεταφέραμε οκτώ ανθρώπους που μας ζητήθηκε και δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο κέντρο υγείας", ανέφεραν.

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ κ. Γώγος Χρήστος ανέφερε ότι "...εγώ έκανα την ανάρτηση στην προσωπική μου σελίδα στο facebook μετά από ενημέρωση που είχα από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας για να μην χαθεί κανένα εμβόλιο. Όσοι θέλουν μετά από επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας να πάνε να εμβολιαστούν, εάν έχουν υποκείμενο νόσημα και είναι πάνω από 60 ετών. Αυτό έκανα για να μην χαθούν τα εμβόλια. Αυτή η ανάρτηση έσωσε ανθρώπους, μην κάνετε φτηνή πολιτική", ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον κ. Μαυρόπουλο για μεμψιμοιρία. 
Ο κ. Μαυρόπουλος απαντώντας στον κ. Γώγο ανέφερε ότι "το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό και υπάρχουν και άλλες ανθρώπινες ζωές να σωθούν και ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το φυσιολογικό θα ήταν να τηλεφωνήσετε στον δήμαρχο και αυτό που κάνατε στο προσωπικό προφίλ σας να γίνει από την ιστοσελίδα του δήμου, για να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση όλοι. Γιατί υπάρχουν και άλλες ανθρώπινες ζωές".

Στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι αυτό που ήξερε είναι ότι "...οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν, ενώ η σύζυγος μου που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας μου ανέφερε ότι δεν ήξερε ότι έγιναν εμβολιασμοί εκείνη την ημέρα". Ενώ ο κ. Ηλίας Βαλμάς επαίνεσε τον κ. Γώγο για την ενέργεια του να καλέσει μέσω του facebook να πάνε να εμβολιαστούν.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι επέλεξαν την σιωπή πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η ιστοσελίδα μας θεωρεί, ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η διαχείριση των εμβολιασμών για τον κορονοϊό και η τήρηση του πρωτοκόλλου για την σειρά προτεραιότητας των συνανθρώπων μας, δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα γιατί ακριβώς σχετίζεται με τις ζωές των ανθρώπων. Ο κ. Γώγος και ως γιατρός που είναι, δεν έπρεπε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού να ενημερώνει τους φίλους του, πως θα εμβολιαστούν στο δημόσιο Kέντρο Yγείας, όταν ήταν ήδη γνωστή σε όλους η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι εμβολιασμοί αναβάλλονται την συγκεκριμένη ημέρα.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας καθώς και η διεύθυνση της Ά Υγειονομικής Περιφέρειας, το Υπουργείο Υγείας ως εποπτεύουσα αρχή, θα πρέπει να ενημερώσουν επίσημα: Εφ' όσον το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνουν εμβολιασμοί εκείνη την ημέρα, ποιος αποφάσισε να γίνουν εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα; Πόσοι, ποιοι και με ποια σειρά εμβολιαστήκαν στις 16 Φεβρουαρίου; Γιατί επιλεκτικά; ενημερώθηκε ο κ. Γώγος και στη συνέχεια έκανε ανάρτηση για τους φίλους του στο facebook; Ενημερωθήκαν και άλλα δημόσια πρόσωπα για να ειδοποιήσουν τους φίλους τους; Αυτή η διαδικασία προβλέπεται από το πρωτόκολλο;

Τα ερωτήματα αυτά περιμένουν απάντηση. Διότι όσοι ασκούν δημόσια διοίκηση, οφείλουν να δίνουν δημόσια απαντήσεις, για τα πεπραγμένα τους. Ελπίζουμε να μην έχουμε και στον Βύρωνα περιστατικά, όπως σε άλλες περιοχές, εμβολιασμού ανθρώπων με δημόσια ευθύνη, που αξιοποίησαν την πληροφορία.

Μπορείτε ΕΔΩ να ακούσετε την αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ των κ.κ. Γώγου- Μαυρόπουλου, (οι χρόνοι που ξεχωρίζουμε για το θέμα είναι 3ω3λ05δ, 3ω10λ10δ, 3ω17λ04δ, 3ω21λ38δ, 3ω55λ25δ, 4ω19λ40δ, 4ω2λ55δ).

Ενώ ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε την αρχική μας ανάρτηση στις 19 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα μας

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου