Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Διεκδίκησαν την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα

Δώστε χρήματα για την υγεία του λαού. 

                                              Ενισχύστε τα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας. (ΦΩΤΟ)

 Εκπρόσωποι, μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, οι δημοτικές παρατάξεις ( Λαϊκή Συσπείρωση, Αριστερή Παρέμβαση, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση)  βρεθήκαν την Τετάρτη στις 10 το πρωί, έξω από το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και ταυτόχρονα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ.     ότι δεν παίρνει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση και αναβάθμιση της δημοσίας υγείας  και την ενίσχυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας . ΔΕΝ διαθέτει τα αναγκαία χρήματα για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν ενισχύει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όσο χρειάζεται και ενώ ήδη μετράμε 5.600 νεκρούς και βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας.


 Στο Βύρωνα έχουμε το Κέντρο Υγείας, στην οδό Κορυτσάς 3 στην Αγ. Τριάδα. Δεν ανήκει στο Δήμο Βύρωνα, είναι παράρτημα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών και διοικείται από την 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Λειτουργεί στηρίζοντας το τοπικό πληθυσμό με έναν ικανοποιητικό τρόπο. Εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας, όχι μόνο από το Βύρωνα  και λειτουργεί ως βαλβίδα ασφάλειας για να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα νοσοκομεία,ακόμη και για απλά περιστατικά.

Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα διαθέτει:

• Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που λειτουργεί όλο το 24ωρο.  • Ιατρεία ειδικοτήτων.
Οι ιατροί που μπορείτε να βρείτε είναι :

 • Γενικός Ιατρός, • Γυναικολόγος • Δερματολόγος • Διαβητολόγος •Παθολόγος      Ενδοκρινολόγος •Καρδιολόγος •Οδοντίατρος • Ορθοπεδικός • Οφθαλμίατρος
 •Παιδίατρος • Ψυχίατρος • Ωτορινολαρυγγολόγος.

 Το Κέντρο Υγείας σήμερα λόγο των συνθηκών έχει οριστεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για το  COVID-19. Καθημερινά εμβολιάζονται 120-150 πολίτες σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο σε τρεις χώρους που λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με προκαθορισμένο ραντεβού. Οι πολίτες που προσέρχονται να εμβολιαστούν με την σειρά που ορίζουν τα πρωτοκολλά δεν είναι μόνο βυρωνιώτες.

 Η δραστηριότητα του εμβολιασμού σύμφωνα με τον Διευθυντή  του Κέντρου Υγείας κ. Μαργαρίτη δεν έχει επηρεάσει στο ελάχιστο τις υπόλοιπες λειτουργίες του κέντρου. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό-  60 εργαζόμενοι  σύμφωνα πάντα με τον Διευθυντή επαρκεί. Αρκετοί όμως από αυτούς είναι με αποσπάσεις ή συμβάσεις, επικουρικοί.

.Δεν υπάρχουν ραντεβού σε όλες τις ειδικότητες  που να αναβάλλονται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαργαρίτη, δεν υπάρχουν ασθενείς που να μην εξυπηρετούνται σε συνεργασία και με τη Μονάδα Υγείας Βύρωνα στην οδό Ρούμελης 7, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης  Τηλ. Τηλ.: 210 76 25 262, 210 76 26 487.

Στην περιοχή του Καρέα λειτουργεί η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ)στην οδό 28ης Οκτώβριου 1, Τηλ 2107661473.

 Οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντήθηκαν με τον Διευθυντή κ. Μαργαρίτη εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, ζήτησαν να ενημερωθούν για ελλείψεις προσωπικού και ότι άλλο χρειάζεται ώστε το Κέντρο Υγείας να μπορεί να καλύπτει όλες τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.  Όπως ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης το αίτημα του Κέντρου Υγείας είναι να αξιοποιηθεί ο υπόγειος χώρος του κτηρίου, έτσι ώστε να υπάρξει χώρος για να μπορούν να λειτουργήσουν εργαστήρια, να  εξευρεθεί χώρος για τις ανάγκες του προσωπικού. Το αίτημα αυτό έχει τεθεί στους αρμοδίους αλλά απάντηση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Να επισημάνουμε ότι στο υπόγειο αυτό λειτουργούσε για πολλά χρόνια, έως το 1997, το ΚΑΠΗ του Δήμου Βύρωνα. Είναι ένας χώρος μεγάλος που μπορεί μετά από αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, να αξιοποιηθεί για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Είναι απαράδεκτο να μην διατίθενται τα ανάλογα χρήματα από την κυβέρνηση για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας και μάλιστα εν μέσω Πανδημίας. Και να διαθέτουν χρήματα για την ενίσχυση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Είναι ένα αίτημα που χρειάζεται στρατεύσει, έτσι ώστε άμεσα να ικανοποιηθεί.

 Μετά την συνομιλία που είχαν με το Διευθυντή κ. Μαργαρίτη, οι εκπρόσωποι των φορέων, Καλύβας Βασίλης και Παναγιωτόπουλος Χρήστος,  ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να υπάρχει δημόσια υγεία για τις σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού.


 Να σημειώσουμε ότι στο πρόσφατο  δημοτικό συμβούλιο Ιανουαρίο 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης κ. Μαυρόπουλος,  αφού πρώτα είχε  επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, έθεσε το θέμα αυτό στη συνεδρίαση.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι άμεσα το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα του Κέντρου Υγείας.

 



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου