Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Αναδημοσίευση: 1 δισεκατομμύριο ώρες απλήρωτης δουλειάς για δισεκατομμύρια κέρδη

1 δισεκατομμύριο ώρες απλήρωτης δουλειάς για δισεκατομμύρια κέρδη


Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ήταν οι απλήρωτες ώρες εργασίας στη Γερμανία, το 2015! Συγκεκριμένα, 1,8 δισεκατομμύρια επιπλέον ώρες εργασίας, την περασμένη χρονιά, από τις οποίες 997,1 εκατομμύρια ήταν απλήρωτες και 816,2 εκατομμύρια, με αμοιβή!

Τα στοιχεία είναι από το Ινστιτούτο Ερευνών για την Αγορά Εργασίας και το Επάγγελμα (IBA), το οποίο υπάγεται στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας της χώρας, και δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung. Όπως προκύπτει, στατιστικά, κάθε εργαζόμενος απασχολήθηκε το 2015 46,8 ώρες περισσότερο από αυτό που προέβλεπε η σύμβαση εργασίας του.

Με λίγα λόγια; Μετράμε όλοι σε δισεκατομμύρια, με μια διαφορά: Αυτοί (οι μεγαλοεργοδότες) μετρούν τα κέρδη τους κι εμείς (οι εργαζόμενοι) τις απλήρωτες ώρες εργασίας και τις υπερωρίες!

Οι απλήρωτες ώρες δουλειάς προέρχονται κυρίως από εργαζόμενους που διαθέτουν υψηλά εργασιακά προσόντα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας, όπως δημοσίευσε η Deutsche Welle. Επιπλέον, η πλειοψηφία των εργοδοτών, στη Γερμανία, επιλέγει τις υπερωρίες από τις προσλήψεις νέων εργαζομένων.

Πηγή: imerodromos.gr - 13 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου