Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αναδημοσίευση: Τo Σωματείο Eργαζομένων Δήμου Βύρωνα απαντά στη δημοτική αρχή για τις μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στη Δημοτική Αρχή

Η Δημοτική Αρχή διαλέγει τον δρόμο της ευθείας επίθεσης στο οργανωμένο κομμάτι των εργαζομένων και μάλιστα απέναντι στο Δ.Σ. του σωματείου μας μέσα από άρθρα στελεχών της. Αυτό γίνεται γιατί μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδιά της.
Καταλαβαίνουμε ότι για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους, αφού δεν τους προσφέρουμε σιωπή και συναίνεση μας αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους. Τις δικές τους ανεπάρκειες τις ρίχνουν στις πλάτες του σωματείου. Η Δ.Α. καταλαβαίνει ότι το σωματείο μας αταλάντευτο υπερασπίζεται τον Δημόσιο Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την μόνιμη και σταθερή εργασία ενάντια στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης με ημερομηνία λήξεως.
Το σωματείο μας έρχεται σε σύγκρουση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό.
Δεν δεχόμαστε τον εργοδοτικό Δημαρχιακό και κυβερνητικό συνδικαλισμό σαν απολιθωμένοι στυλοβάτες των όποιων πολιτικών επιλογών της Δ.Α. Κριτήριο δράσης για μας είναι τα εργατικά συμφέροντα και οι ανάγκες μας μακριά από λογικές κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης. Και για να σας απαλλάξουμε από τις αυταπάτες σας, για το «εφικτό», το «αδύνατο», και το «κενό» στην πολιτική, σας απαντάμε με τους στίχους του Μ. Μπρέχτ: «Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει, θα χαθούμε».
Η Δ.Α. γνωρίζει ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που είναι και η κύρια αιτία των κινητοποιήσεών μας.
Παρ’ όλα αυτά συντάσσεται με τις πολιτικές της Ε.Ε. των μνημονίων και των δανειστών, στρώνοντας το έδαφος για την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων και εταιρειών στο Δήμο. Επιμένει στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων όταν μάλιστα είχε τις αντιρρήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης λέγοντας πως πρόκειται για δωρεά απορριμματοφόρων και κάδων!!!
Με το σχέδιο αυτό θέλει να στοιχηθεί πίσω από τα σχέδια της Ε.Ε. και της περιφέρειας δεσμεύοντας τον δήμο για τα επόμενα δέκα χρόνια ανοίγοντας την πόρτα για την είσοδο των ιδιωτών.
Ο αναγκαίος επανασχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας για να έχουμε μια καθαρή πόλη και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας περνά μέσα από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο λίγο προσωπικό η καθαριότητα. Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς εργαζόμενους αμειβόμενους με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι με φθηνά εργατικά χέρια που ανακυκλώνουν την ανεργία.

Όσο και να θέλει η Δ.Α. να υποτιμήσει τα αιτήματα των κινητοποιήσεών μας, οι ανάγκες του Δήμου και τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά μιλούν από μόνα τους.
Αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της σκέψης και της δράσης του σωματείου και ασφαλώς δεν είναι αρεστός από την Δημοτική Αρχή.
Είναι φανερό ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον Δήμο, τον χαρακτήρα του και τις υπηρεσίες. Για μας ο Δήμος πρέπει να έχει δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Πρέπει να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να διεκδικήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. 
Να προχωρήσει απαιτώντας από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη σε καθαριότητα, κολυμβητήριο, παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικά προγράμματα, κοιμητήριο, ως παροχή στους δημότες σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Αλήθεια κύριοι της Δ.Α. το να εκπληρώνετε τις μισθολογικές υποχρεώσεις σας απέναντι στους εργαζομένους θεωρείτε ότι είναι πρωτοποριακό ή αυτονόητο;
Γιατί καταφεύγετε σε ψέματα λέγοντας ότι πληρώσατε τις εκλογικές αποζημιώσεις και τις υπερωρίες σε όλες τις υπηρεσίες, κάτι που γνωρίζετε καλά ότι δεν είναι αλήθεια. 
Μήπως θέλετε να απωλέσουμε το δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με αντίσταση;
Αυτή τη χάρη δε θα σας την κάνουμε όπως δεν την κάναμε και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Σας απαντάμε πως θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ταξικής εργατικής δράσης για να υπερασπιστούμε την ίδια την δουλειά μας. Το ίδιο το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην συλλογική δράση και όχι στις κατ’ ιδίαν συνεννοήσεις και κατά μόνας διευκολύνσεις.

Συνένοχοι στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού δεν θα γίνουμε.
Σας καλούμε σε συμπόρευση με τους εργαζομένους ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, των κατευθύνσεων της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκή Ένωσης, που θέλουν να επιβάλουν έναν εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Το Δ.Σ.

Πηγή: lefterianews.wordpress.com - 4 Ιουλίου 2016

*ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ: Οι δεσμοί για τα άρθρα των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, όπου προηγήθηκαν της συγκεκριμένης απάντησης-καταγγελίας από τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, παρατίθενται από εμάς:
- "Για τη σχέση Δημοτικής Αρχής και Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βύρωνα", του Δημήτρη Κόκκαλη
- "Όλοι μαζί κρατάμε καθαρό τον Βύρωνά μας", (*άρθρο του αντ. Καθαριότητας Γιάννη Μαυρίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου