Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Αναδημοσίευση: Βία, δακρυγόνα, τραυματισμοί και προσαγωγές στη συγκέντρωση της ΒΙΟΜΕ

Βία, δακρυγόνα, τραυματισμοί και προσαγωγές στη συγκέντρωση της ΒΙΟΜΕ

Με χρήση βίας και χημικών αντιμετωπίστηκαν εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ αλλά και πολίτες που βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Εργασίας και ενώ πριν από λίγη ώρα είχε ολοκληρωθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της αυτοδιαχειριζόμενης πλέον εταιρίας με την αναπλ. υπουργό, Ράνια Αντωνοπούλου


Όπως συγκεκριμένα καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από τον χώρο του υπουργείου χτυπώντας τους τα με τα κλομπς και πετώντας τους δακρυγόνα ενώ ταυτόχρονα δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε δυο προσαγωγές ατόμων τα οποία μάλιστα έφεραν εμφανείς πληγές αλλά και μώλωπες.

Λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, ωστόσο, άλλος διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τους Αστυνομικούς διακομίστηκε με τραύματα στο νοσοκομείο για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Οι συγκεντρωμένοι εξακολουθούν να παραμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας ενώ για τις 18:00 της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στο ίδιο σημείο με τους εργαζόμενους να απευθύνουν κάλεσμα σε Σωματεία αλλά και συλλογικότητες για συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Πηγή: thepressproject.gr - 1 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου