Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Αναδημοσίευση: Νέα εκατόμβη νεκρών από επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας στο όνομα (;) του Ισλαμικού κράτους

ΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ (;) ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από 31χρονο γαλλοτυνήσιο, όπως αναφέρουν οι γαλλικές αρχές, ανέρχεται στους 84, ανάμεσα στους 100 τραυματίες οι 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται πολλά παιδιά.


H επίθεση έλαβε χώρα στην παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην Νίκαια της Γαλλίας, όπου πλήθος κόσμου παρακολουθούσε εκδηλώσεις που συμπεριελάμβαναν και την ρίψη πυροτεχνημάτων την ημέρα της εθνικής εορτής.

Ο γαλλοτυνήσιος πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών οδήγησε με ταχύτητα φορτηγό περίπου για δύο χιλιόμετρα, χτυπώντας αδιακρίτως πλήθος ανθρώπων στην παραλιακή λεωφόρο της Νίκαιας. Εν συνεχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να βάλλει με πυροβόλο όπλο κατά του πλήθους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη «ασύμμετρη» πολεμική επίθεση στην γαλλική επικράτεια μέσα σε 18 μήνες και καταγράφεται μόλις οκτώ μήνες μετά τις επιθέσεις στο Μπατακλάν, το Stade de France, το μπαρ Le Carillon και το εστιατόριο Petit Campodge, στο Παρίσι, που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς εκατοντάδες τραυματίες και την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης με χιλιάδες στρατιώτες να περιπολούν στις γαλλικές πόλεις.

Η νέα πολεμική πράξη έρχεται λίγες ημέρες αργότερα από τον τερματισμό της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου στις 8 και 9 Ιουλίου η ΕΕ και το ΝΑΤΟ συνυπέγραψαν κοινή δήλωση για την αύξηση της έμπρακτης συνεργασίας σε επιλεγμένους τομείς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: 
  • αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών, μεταξύ άλλων με την ανάπτυξη συντονισμένων διαδικασιών 
  • επιχειρησιακή συνεργασία στη θάλασσα και στο πεδίο της μετανάστευσης 
  • συντονισμός σχετικά με την ασφάλεια και την άμυνα στον κυβερνοχώρο 
  • ανάπτυξη συνεκτικών, συμπληρωματικών και διαλειτουργικών αμυντικών δυνατοτήτων 
  • διευκόλυνση ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας καθώς και της έρευνας στον τομέα της άμυνας 
  • εντατικοποίηση του συντονισμού στις ασκήσεις 
  • ανάπτυξη της δυνατότητας των ανατολικών και νοτίων εταίρων στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας 
Η νέα πολεμική πράξη για την οποία ήδη επιχαίρουν ιστοσελίδες προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος έρχεται επίσης να απαντήσει στην επερχόμενη ρωσική επέλαση στο Χαλέπι, την αμερικανική προέλαση στην Μοσούλη, και να προηγηθεί της αναμενόμενης κοινής στρατιωτικής επέμβαση ΕΕ και ΝΑΤΟ στην Λιβύη με όποιον τρόπο και αν αυτή εκδηλωθεί ή κλιμακωθεί. Ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα ότι αυτές οι επιθέσεις σε ευρωπαϊκά εδάφη και οι πολλαπλές συνέπειες τους, αποτελούν πλέον και θα αποτελέσουν για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα μέρος της καθημερινότητας. Το Ισλαμικό Κράτος ήδη το τελευταίο διάστημα δεχόμενα συντριπτικά χτυπήματα φέρεται υποχρεωμένο να εγκαταλείψει ζωτικά σημεία ελέγχου του όπως το Χαλέπι ακόμη και τη Ράκκα, αναδιπλούμενο και αποσύροντας, σύμφωνα με ανακοινώσεις του, μέρος των διοικητικών μηχανισμών που είχε συγκροτήσει, αλλά και δυνάμεων που πλέον διασπείρει με διάφορους τρόπους.

«Αποφάσισα ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα τερματιζόταν την 26η Ιουλίου, θα παραταθεί κατά τρεις μήνες. Ένα σχέδιο νόμου (που θα προβλέπει αυτό το μέτρο) θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο ως την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ενώ τόνισε ότι «θα εντείνουμε κι άλλο τη δράση μας στο Ιράκ και στη Συρία» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διαμηνύοντας ότι «θα συνεχίσουμε να πλήττουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν στο έδαφός μας».

Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 10.000 στρατιώτες έχουν ήδη κινητοποιηθεί μετά τις προηγούμενες επιθέσεις και οι οποίοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους σε διάφορες γαλλικές πόλεις.

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Πηγή: www.indymedia.org - 15/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου