Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Η Ελλάδα είναι μία ακριβή χώρα - Δύσκολα τα βγάζουν πέρα τα φτωχά και λαϊκά νοικοκυριά

 ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ
δύσκολα τα βγάζουν πέρα τα φτωχά και λαϊκά νοικοκυριά


Χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, υψηλό ποσοστό ανεργίας υπέρογκη φορολογία και υψηλές τιμές στα είδη βασικών αναγκών και διατροφής, ροκανίζουν το είδη πενιχρό εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. 


Βασικές αιτίες της άσχημης κατάστασης που βιώνουν οι Έλληνες των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων είναι η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη μνημονική πολιτική που συνεχίζεται και έχει ως αποτέλεσμα την υποτίμηση των μισθών και των συντάξεων, το κλείσιμο επιχειρήσεων και το υψηλό ποσοστό ανεργίας. 

 Από το 2010 που η Ελλάδα εντάχθηκε στο Δ.Ν.Τ. και υποβλήθηκαν τα μνημόνια το διαθέσιμο εισόδημα συρρικνώνεται συνεχώς, ενώ οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής παραμένουν υψηλές . Οι διαρκείς ανατιμήσεις στους φόρους και το ΦΠΑ ενσωματώνονται στις τιμές των προϊόντων και μετακυλίονται επιβαρύνοντας το πορτοφόλι όσων ζουν στη χώρα μας. Κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όλο και περισσότερους πολίτες να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Για αυτό βλέπουμε σε τέτοια έκταση πρώτη φορά, χιλιάδες πολίτες να σιτίζονται από τα συσσίτια διαφόρων φορέων και κινημάτων, να κοιμούνται σε πάρκα, δρόμους και πλατείες. 

Μπορεί σε ορισμένες άλλες χώρες της Ευρώπης το επίπεδο τιμών σε βασικά είδη διατροφής -και όχι μόνο- να είναι υψηλότερο, όπως π.χ στην Ισπανία, ο κατώτερος μισθός όμως είναι κατά 12% μεγαλύτερος από την Ελλάδα. Η Ιρλανδία είναι ακριβότερη κατά 40%, ο κατώτερος μισθός ανέρχεται σε 1545 ευρώ /μήνα. Στη χώρα μας ο κατώτερος μισθός είναι καθηλωμένος στα 581 ευρώ/μήνα στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο στα 780 ευρω. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ τον Απρίλιο του 2016 προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη από πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης, ακόμα και από χώρες τις ανατολικής Ευρώπης όπως είναι η Πολωνία, Ουγγαρία. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του οικονομικού, κοινωνικού, ταξικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δυνάμεις του κεφαλαίου σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο και την Ε. Ένωση έχουν επιβάλει στον ελληνικό λαό.

Η συγκυβέρνηση ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων που γεννά και αναπαράγει την φτώχεια, την ανέχεια την ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων, προωθεί προγράμματα με χρήματα του ΕΣΠΑ δίνοντας 200 ευρώ το μήνα σε οικογένειες που ζουν στην εξαθλίωση, ή μοιράζει μέσω των Δήμων φακές και ροδάκινα. Προσπαθώντας να διαχειριστεί την ακραία φτώχεια που δημιουργεί η ίδια με την πολιτική της και την υποταγή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε. Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο λαός να βρει την δύναμη και η οργή και αγανάκτηση, να ξεπεράσει την απογοήτευση και την αδράνεια και να βρει διέξοδο στο συλλογικό αγώνα και την ανεξάρτητη δράση και να ανατρέψει αυτές της πολιτικές. Η λύση δεν βρίσκεται στην ενίσχυση της άκρα δεξιάς και των εθνικιστών ή στην επιστροφή του Μητσοτάκη. Χρειάζονται άλλες πολιτικές κόντρα στις εντολές του κεφαλαίου και των τραπεζιτών.
 Να απαιτήσει ο λαός διαγραφή του χρέους, να συγκρουστεί με την πολιτική της Ε. Ένωσης και το ευρώ, αναζητώντας άλλη πολιτική και άλλο δρόμο ανάπτυξης της χώρας μέσα από μία παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Αναρτήθηκε από Πολίτες του Βύρωνα - Ιούλιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου