Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Αναδημοσίευση: Τετάρτη 13/7/2016: συγκέντρωση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Τετάρτη 13/7/2016: συγκέντρωση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής


Αν και βρισκόμαστε στο 2016, υπάρχουν τεράστιες περιοχές της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, με επίκεντρο τη Φυλή, για τις οποίες το δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης δεν είναι αυτονόητο. 

Η αιτία βρίσκεται στην -πάνω από 50 χρόνια- λειτουργία της εγκατάστασης διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής, καρδιά της οποίας είναι η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης. 

Καθώς, με το νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) προδιαγράφεται η διαιώνιση της λειτουργίας της, φορείς και συλλογικότητες της Φυλής, οργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση​, ​στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 8​.30​ το βράδυ με αίτημα το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ καλεί όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες της Αττικής να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο -και με τη φυσική παρουσία τους- την κινητοποίηση των κατοίκων της Φυλής. Το πρόβλημα της Φυλής είναι πρόβλημα όλης της Αττικής. 

Το ότι συνεχίζεται η λειτουργία της εγκατάστασης της Φυλής, με τις δραματικές επιπτώσεις που τη συνοδεύουν, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στη δική μας ανοχή και αμέλεια. 

Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνουν οι κάτοικοι της Φυλής, για να απαιτήσουμε επανασχεδιασμό του ΠΕΣΔΑ Αττικής, αλλά και τοπικά σχέδια διαχείρισης
των δήμων, που θα σταματήσουν να «εξάγουν» τα σκουπίδια τους στη Φυλή και σε κάθε μελλοντική «Φυλή».

Δείτε επίσης:
- Η Φυλή ξεσηκώνεται

- ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα

- Η WATT ανοίγει τα χαρτιά της και προκαλεί. Με τίνος τις «πλάτες»;

Πηγή: http://prosynat.blogspot.gr/ - 12/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου