Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αναδημοσίευση: Το Σωματείο Εργαζομένων για τη Δημοτική Συγκοινωνία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ      
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 
      Με πρωτοβουλία του Σωματείου, έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Βύρωνα Α. Κατωπόδη, παρουσία του Δ.Σ. και των εργαζομένων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
     Στην συνάντηση τέθηκαν για συζήτηση όλα τα προβλήματα που αφορούν στην λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
     Το Σωματείο απαίτησε από την Δημοτική Αρχή να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να μπουν σε λειτουργία όλα τα λεωφορεία έτσι ώστε να εξυπηρετούνται πιο αποτελεσματικά οι πολίτες του Βύρωνα. Από τον στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας 6 λεωφορεία βρίσκονται παροπλισμένα στην Εργάνη και 3 σε συνεργείο επισκευής εδώ και 2 ½ χρόνια, από την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ως «ενέχυρο» παλαιότερων χρεών.

     Σήμερα γίνονται δρομολόγια σε μία γραμμή με 3 οχήματα. Τέθηκε από μεριάς του Σωματείου, το ζήτημα της λειτουργίας και της δεύτερης γραμμής. Ακόμα τέθηκε το ζήτημα της σύνδεσης της Δημοτικής Συγκοινωνίας με το Μετρό και με την Πανεπιστημιούπολη, με τον κατάλληλο, βεβαίως, στόλο αυτοκινήτων. Μία τέτοια προοπτική θα έδινε «ανάσα» στους πολίτες του Δήμου σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εργαζόμενη οικογένεια, τους νέους, τους συνταξιούχους  και τους άνεργους.
    Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο, να φτιαχτούν άλλα 2 οχήματα και να δοθούν στην κυκλοφορία. Μας ενημέρωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί λύσεις για ζητήματα επισκευών και συντήρησης των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια.
     Το Σωματείο σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται, υπερασπιζόμενο τον Δημόσιο  Δωρεάν Κοινωνικό χαρακτήρα της Δημοτικής Συγκοινωνίας, την εύρυθμη λειτουργία της, προς όφελος των πολιτών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.



Ιούλιος  2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου