Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Σήμερα στις 5 μ. μ. το Δημοτικο Συμβούλιο με ενδιαφέροντα θέματα.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ  Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση-ΡΕΚ.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο σήμερα μέσω τηλεδιασκεψης.

 Σύμφωνα με την πρόσκληση τα θέματα Ημερήσιας , για συζήτηση και λήψη αποφάσεων είναι:

1. Συζήτηση με θέμα την αναβάθμιση του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ»

2. Συζήτηση για τον νέο εκλογικό Νόμο στην Τοπική Διοίκηση

3. Α’ Κατανομή κονδυλίων στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βύρωνα για την κάλυψη λειτουργικών

δαπανών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

4. Ενημέρωση και συζήτηση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Βύρωνα

5. Ενημέρωση και συζήτηση για τις δυνατότητες μεταφοράς του Σταθμού Μεταφόρτωσης

Απορριμμάτων Δήμου Βύρωνα

6. Ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο, την τιμολογιακή πολιτική του ΕΣΔΝΑ, την διανομή εξοπλισμού σε Δήμους και την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

 Στη συνεδρίαση  αναμένεται  να υπάρξει έντονη συζήτηση -αντιπαράθεση στο  1ο θέμα,  για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα και για το θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς που πρώτη ανέδειξε η ιστοσελίδα μας.

Μετά τα δημοσιεύματα, η δημοτική αρχή χθες Κυριακή εξέδωσε ανακοίνωση, σε μια ποια προσπάθεια να δικαιολόγηση τους εμβολισμούς εκτός σειράς του Δήμαρχου κ. Κατωπόδη και των δυο αντιδημάρχων και κάνει αναφορά σε δήθεν                   

 Με  ανακοίνωση που εξέδωσε η  Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση, που είχε αναφερθεί στο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-2,   ζητά την παραίτηση όσων έχουν εμπλακεί, ενώ παράταξη του κ. Γώγου – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ-ερώτα το κ. Δήμαρχο γιατί απέκρυψε το θέμα των εμβολιασμών στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  Δεν γνωρίζει άραγε ο κ. Γώγος, ποιοι εμβολιάστηκαν;

Ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση και των άλλων παρατάξεων, που μέχρι αυτή την στιγμή, έχουν επιλέξει την σιωπή, για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Στο δημοτικό συμβούλιο έχει κληθεί να συμμετέχει και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κος Μαργαρίτης Χαράλαμπος και αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, αλλά και για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς  στις 16 Φεβρουαρίου.

Ερωτήσεις  και ψηφίσματα στο Δ. Συμβούλιο για διάφορα θέματα έχουν καταθέσει οι δημοτικές παρατάξεις.

 Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τριγάζης Παναγιώτης κατέθεσε ψήφισμα για την ήμερα της γυναίκας.

Διαβάστε τις τοποθετήσεις για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς των παρατάξεων Νέα Εποχή και  ΡΕΚ και τις ερωτήσεις και τα ψηφίσματα:

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να παραιτηθούν ο δήμαρχος Βύρωνα, οι δύο αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στο ΚΥ Βύρωνα.

-Την Τρίτη 16 Φλεβάρη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η αναβολή των εμβολιασμών λόγω του χιονιά και η πληροφορία αυτή αναπαράχθηκε από δελτίο τύπου του Δήμου Βύρωνα.

-Την ίδια μέρα το μεσημέρι ο κος Γώγος, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίζεται από την Ν.Δ, καλούσε μέσω fb τους πολίτες άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα να μεταβούν στο ΚΥ Βύρωνα για να εμβολιαστούν, αφού προηγουμένως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά.

- Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 24 Φλεβάρη, στις ερωτήσεις μας για την εκτός σειράς διαδικασία εμβολιασμών, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτε και ότι δεν έχει την ευθύνη ο Δήμος για τους εμβολιασμούς. Ο κος Γώγος, στην τοποθέτησή μας ότι για μια τέτοια διαδικασία θα έπρεπε δεοντολογικά να ενημερώσει την δημοτική αρχή για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και όχι μόνο οι φίλοι του στο fb, μας κατηγόρησε για φτηνή πολιτική, χαρακτηρισμούς που του επιστρέψαμε.

-Το Σάββατο 06 Μάρτη ενημερωθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι ο κος Γώγος με ανάρτησή του και πάλι στο fb ενημέρωσε ότι το κάλεσμά του έκανε τον δήμαρχο Βύρωνα και δύο αντιδημάρχους να εμβολιαστούν, τη μέρα του χιονιά.

-Με το χθεσινό (07 Μάρτη) δελτίο τύπου του δήμου Βύρωνα ανακοινώνεταιότι, «ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι, όπως και άλλοι πολίτες του Βύρωνα που προσήλθαν στο ΚΥ, κατόπιν σύστασης των γιατρών τους, εμβολιάστηκαν αφού ελήφθη υπόψιν το ιατρικό ιστορικό τους το οποίο και δικαιολογούσε τον εμβολιασμό».

Οι πρακτικές του προσωπικού βολέματος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, του ρουσφετιού, της διαπλοκής και της παροχής προτεραιότητας σε όσους έχουν εξουσία, ουδεμία σχέση έχουν με την παράδοση και το ήθος της αριστεράς, αλλά ήταν χαρακτηριστικά γνωρίσματα άλλων πολιτικών χώρων.

Ποια είναι η ευαισθησία του δημάρχου και των δύο αντιδημάρχων απέναντι στους πολίτες; Δεν έπρεπε, αφού έγινε το πρωί η ανακοίνωση για την αναβολή των εμβολιασμών, να εκδώσουν νέα ανακοίνωση όταν έμαθαν ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια και ότι υπήρχε η δυνατότητα και εμβολιασμών εκτός σειράς, εφόσον αυτό ήταν σύμφωνο με την οδηγία του υπουργείου; Δεν υπήρχαν άλλοι δημότες με υποκείμενα νοσήματα; Από ποιον ειδοποιήθηκαν για να εμβολιαστούν;

Ποια είναι η αξιοπιστία της δημοτικής αρχής που σε δημοτικό συμβούλιο ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τίποτε και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων πως ψευδόταν; Αναρωτιόμαστε πόσα ψέματα να έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα!

Με ποιανού εντολή λειτούργησε ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας ενώ το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την αναβολή του και καλούσε τους πολίτες να μην προσέλθουν, λόγο των καιρικών συνθηκών; Ποιος ενημέρωσε τον Κο Γώγο για την δυνατότητα εμβολιασμών; Δεν όφειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού έμαθε για την παραπάνω δυνατότητα, να ενημερώσει άμεσα τον δήμο και να πιέσει να διαδοθεί η είδηση σε όλους τους δημότες; Η θεσμική του ιδιότητα του υπαγορεύει να ενημερώνει για τέτοια κρίσιμα ζητήματα μόνο εκείνους που τον ακολουθούν στο φέισμπουκ;

Αξιωματική αντιπολίτευση και δημοτική αρχή χέρι-χέρι στη διαπλοκή της (αδιαφανούς) διάθεσης των εμβολίων. Γι΄ αυτό  υπάρχει και το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης.Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το θέμα για άλλους δήμους και καλά κάνει, αλλά για τον Βύρωνα δεν άκουσε τίποτα. Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αντί να εγκαλέσουν τον Κο Γώγο, τον παρουσιάζουν ως ελεγκτή της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις επιλογές και τη στάση τους σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, αποδεικνύουν ότι η δημόσια υγεία είναι γι αυτούς ένα ακόμα πεδίο μικροπολιτικής σκοπιμότητας, εξυπηρέτησης κομματικών και παραταξιακών συμφερόντων και απολαβής οφελών που προκύπτουν από την δημόσια θέση τους.

Για εμάς αιρετοί της αυτοδιοίκησης που αποδεικνύουν τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά και προσβάλουν  τους δημότες, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στο αξίωμά τους.

Καλούμε τον δήμαρχο Βύρωνα, τους δύο αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθούν. Είναι η μόνη θετική υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στην πόλη. Η στάση τους αντιβαίνει στην πολιτική δεοντολογία, την ηθική και τις αρχές που πρέπει να διέπει τις θέσεις που κατέχουν.

Βύρωνας, 08/3/21

 

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ

                                     ΕΡΩΤΗΣΗ

              ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 08/03/2021

Κύριε Δήμαρχε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/02/2021 έγινε δυσμενής σχολιασμός προς εμένα από δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, γιατί ενημέρωνα τους δημότες με ανάρτησή μου στις 14:30 πώς υπάρχουν εμβόλια που περίσσευαν λόγω καιρικών συνθηκών (Βαρύς χιονιάς-16/02/21) , στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις και εφόσον δεν είχαν εξαντληθεί από τα σώματα ασφαλείας να τηλεφωνήσουν και να πάνε μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο Κ.Υ. να κάνουν το εμβόλιο για να μην πεταχτούν. Είναι γνωστό πώς αν αποψυχθούν πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ο συγκεκριμένος ανεξάρτητος σύμβουλος με έντονο τρόπο με επέπληξε γιατί δεν  ενημέρωσα πρώτα εσάς, έτσι ώστε να το βγάλετε ανακοίνωση μέσω του δήμου με στόχο να μην εξυπηρετηθούν μόνο οι δικοί μου φίλοι.

Μόλις χθές 4/3/21 έλαβα ένα τηλεφώνημα από σύμβουλο της Καλλιθέας που με ρωτούσε αν είναι αλήθεια πώς ο Δήμαρχος Βύρωνα που εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, και δύο Αντιδήμαρχοι του ,έλαβαν το εμβόλιο και μάλιστα το πρωί 16/2/21 εκτός σειράς. Εδώ είναι που εγείρεται το ηθικό ερώτημα κύριε Δήμαρχε και είναι: Το κάνατε όντως; Και αφού γνωρίζατε πώς το είχατε κάνει από το πρωί, γιατί δεν απαντήσατε πώς το γνωρίζατε πρίν από τον κύριο Γώγο; Γιατί δεν κάνατε αυτό που προέτρεπε ο συγκεκριμένος σύμβουλος της αντιπολίτευσης που ανήκει στην ΛΑΕ και πρ.Γ.Γ.Πολιτικής προστασίας επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφήσατε να διαπομπεύεται ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης; Κύριε Δήμαρχε είστε Πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος όχι μόνο προς εμένα αλλά και πρός τον Βυρωνιώτικο λαό  αλλά και προς τον ίδιο τον επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι περίεργος να δώ τι θα σκέπτεται ο κύριος Τσίπρας και αν θα έκανε τις ίδιες δηλώσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΩΓΟΣ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ

Επικ. Μείζονος Αντιπολίτευσης

 

Μαζί για τον ΒΥΡΩΝΑ

08/03/2021

Κατάθεση ερωτήσεων  της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα»

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

1.   Στον ευρύτερο χώρο του νεκροταφείου Βύρωνα παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα όπως η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, η παρουσία πολλών ακλάδευτων δέντρων, η ελλιπής καθαριότητα (σκουπίδια, ξερά χόρτα, κλαδιά), που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του. Σε ορισμένα σημεία υπάρχουν ξεριζωμένα δέντρα, ακόμα και υπολείμματα από εκταφές. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία που έχει η συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου για τους πολίτες που το επισκέπτονται καθημερινά και κατά συνέπεια το χρέος που έχει η Δημοτική Αρχή ώστε οι πολίτες αυτοί να λειτουργούν τις ώρες που βρίσκονται εκεί σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τι σχετικές ενέργειες σας ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση - συντήρηση του χώρου (καθαρισμοί, κοπή και κλάδεμα δέντρων καθώς και ασφαλτοστρώσεις).

2.   Η υφιστάμενη κατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων παραμένει κακή, παρόλο που υπάρχει ενεργή σύμβαση με ανάδοχο για τη συλλογή των απορριμμάτων (μπάζα κ.ά). Στο χώρο βρίσκονται μεγάλες ποσότητες από μπάζα και πλήθος από στρώματα. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γιατί συμβαίνει αυτό και πότε προβλέπεται να απομακρυνθούν από το χώρο. Σημειώνεται ότι η ύπαρξη τέτοιων υλικών μπορεί να προκαλέσει και την εκδήλωση ή αναζωπύρωση  πυρκαγιάς στον Υμηττό, ειδικά τους θερινούς μήνες.

 

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ-Δύναμη Αλλαγής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα τιμά και στηρίζει τους αγώνες για ουσιαστική ισότητα ανδρών και γυναικών.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι, δυστυχώς, η πρόοδος που έχει συντελεσθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της ισότητας δεν είναι επαρκής. Οι γυναίκες στη σύγχρονη κοινωνία :

-   Εξακολουθούν να κερδίζουν λιγότερα συγκριτικά με τους άνδρες σ` όλους τους τομείς και τις εργασιακές θέσεις.

-   Κατέχουν πολύ λιγότερες θέσεις στο Κοινοβούλιο, την Κυβέρνηση, τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια και άλλους θεσμούς και θέσεις ευθύνης.

-   Είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες άνεργες, υποαπασχολούμενες ή ανασφάλιστες.

-   Επωμίζονται πολύ περισσότερους ρόλους από τους άνδρες και υφίστανται δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου.

-   Είναι συχνότερα θύματα εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

-   Είναι σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικά δε τον τελευταίο καιρό στην αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βία σε βάρος τους που έφερε ο εγκλεισμός από την πανδημία του COVID-19 ήλθαν να προστεθούν και οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για κακοποίηση, παρενόχληση και βιασμό σε εργασιακούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους χώρους.

Ο σπόρος για μια νέα προσέγγιση των θεμάτων της έμφυλης εξουσιαστικής βίας και την υπέρβαση στερεοτύπων και πατριαρχικών νοοτροπιών δεκαετιών έπεσε έτσι και άρχισε να φυτρώνει χάρη στο θάρρος γυναικών που έσπασαν την σιωπή και κατήγγειλαν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.Οι γυναίκες αυτές για προβούν στις καταγγελίες χρειάστηκε να υπερνικήσουν στερεότυπα και κοινωνικές προκαταλήψεις που μετατρέπουν πολλές φορές το θύμα σε κατηγορούμενη. Έχουν τον ανυπόκριτο σεβασμό και την στήριξή μας.

Πέρα από τα συγκεκριμένα περιστατικά και πρόσωπα και με αφορμή αυτά, όμως, βρισκόμαστε ως κοινωνία σε μία κρίσιμη στιγμή. Τώρα είναι η ώρα της δράσης και της σθεναρής στήριξης των γυναικών που υπέστησαν ή υφίστανται τέτοια φαινόμενα, ώστε να συντελεσθεί η αναγκαία αλλαγή στην κοινωνία μας. Δεν θα πρέπει μετά την αυτονόητη σχεδόν απ` όλουςέκφραση αποτροπιασμού και αγανάκτησης να αφήσουμε να περιπέσει σιγά σιγά στην λήθη και την αφάνεια το θέμα της έμφυλης βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

Γι` αυτό ζητούμε από την Κυβέρνηση :

- να κυρώσει άμεσα η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας,

- να αυστηροποιήσει τον ποινικό κώδικα ως προς τις ποινές και την παραγραφή των αδικημάτων σεξουαλικής βίας, ιδιαίτερα κατά των ανηλίκων, καθώς νέων μορφών (σεξουαλικής) παρενόχλησης και εκφοβισμού μέσω του διαδικτύου

- να θεσμοθετήσει και υλοποιήσει άμεσα συγκεκριμένα έμπρακτα μέτρα προστασίας και στήριξης των θυμάτων και όσων καταγγέλουν τέτοια φαινόμενα

- να χρηματοδοτήσει την δημιουργία δομών στήριξης, συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων φιλοξενίας για τις γυναίκες-θύματα στους Δήμους της χώρας,

- να φέρει την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και ειδικά σεμινάρια και ενημέρωση για το θέμα της παρενόχλησης

- να μην προχωρήσει στην εξαγγελθείσα από το Υπουργείο Εσωτερικών μείωση της ποσόστωσης φύλου στους μετέχοντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές συνδυασμούς

- να εφαρμόσει σε όλη της την έκταση την προβλεπόμενη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία ποσόστωση στα ΔΣ των εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιριών, που θεσμοθέτησε κουτσουρεμένη με τον ν. 4706/2020 και να επαναφέρει την καταργηθείσα ποσόστωση στα ΔΣ των αθλητικών συλλόγων.

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την εξάλειψη όλων των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και την διάλυση στερεοτύπων, κοινωνικών προκαταλήψεωνκαι νοοτροπιών γενιών ολόκληρων είναι μακρύς και δύσκολος.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, αλλά και συνάμα αποφασισμένοι, να τον διανύσουμε. Να δώσουμε καθημερινά με συνέπεια και αποφασιστικότητα την μάχη σε κάθε χώρο δράσης (στην εργασία, την εκπαίδευση, την οικογένεια, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους κλπ) μέχρι την τελική εξάλειψη όσων μας πληγώνουν και μας κρατούν καθηλωμένους σε νοοτροπίες και προκαταλήψεις του χθες.

Το οφείλουμε στις μανάδες, τις συζύγους, τις συντράφους,τις αδελφές, τις κόρες μας και ιδίως σ` όσες αδύναμες γυναίκες υπέστησαν κατά καιρούς καταπίεση, κακοποίηση, παρενόχληση, βιασμό ή δυσμενείς διακρίσεις λόγω του φύλου τους.

Μόνο έτσι θα πετύχουμε πλήρη ισότητα και μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία !!!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8/3. Σχετικά με την βία της αστυνομίας εναντίον πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

Χθες, Κυριακή 7/3, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με το πρόσχημα των
ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε
τραμπουκισμούς και βιαιοπραγίες σε συμπολίτες μας οικογενειάρχες  και
νέους ανθρώπους που έκαναν τον περίπατό τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια
ηλικιωμένων και μικρών παιδιών.
Καταδικάζουμε απερίφραστα το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος
αθώων ανθρώπων.
Η καταστολή δεν θα περάσει, η μαζική κινητοποίηση και η συλλογική
αντίδραση είναι η μόνη λύση.
Ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών στα αστυνομικά όργανα που προέβησαν
στις παράνομες και αντιδημοκρατικές αυτές πράξεις.
Ζητάμε την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη.
Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου να επιδόσει το ψήφισμα στο Α.Τ.
Βυρωνα.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Βασιλική Δ. Σάρολα

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου