Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Γεμάτη αντιφάσεις η κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας

  Μην κυνηγάτε την ανθρώπινη δραστηριότητα,  στοχεύστε  στην ιχνηλάτηση και την απομόνωση των κρουσμάτων.






 Ακούγοντας τις νέες εξαγγελίες, τα νέα  μέτρα την Παρασκευή για την διαχείριση της Πανδημίας,  δημιουργούνται μια σειρά ερωτήματα για τις αντιφάσεις και την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

 


Την ίδια στιγμή που τα  κρούσματα κορονοϊού και ο αριθμός διασωληνωμένων έχουν εκτοξευθεί σε αριθμούς που είναι οι μεγαλύτεροι από την αρχή της πανδημίας και υπάρχουν εκτιμήσεις για ακόμα  περισσότερα κρούσματα τον Απρίλη, η κυβέρνηση «ανοίγει» την ατζέντα της λεγόμενης ...«αποσυμπίεσης», με το επιχείρημα ότι «ο κόσμος κουράστηκε».

 

Την στιγμή που οι κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει στο κόκκινο, με  100% πληρότητα και μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου, εμφανίζονται επιστημονικές απόψεις που λένε: «Ανοίξτε τα όλα» ή «δεν έχει πια νόημα να υπάρχει lockdown».

Την ώρα που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεκινήσει να επιλέγει ασθενείς, εξαιτίας της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης, η κυβέρνηση με  εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου ετοιμάζουν το έδαφος για να  πάμε σε «άνοιγμα» του Τουρισμού και δηλώνει ότι θέλει τον Μάη να υποδεχτεί η χώρα μας  εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

 

Και διερωτώμεθα : Στις αρχές Μάρτη με 1.110 κρούσματα και 400 διασωληνωμένους, επέβαλαν  ολικό lockdown σε Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και από νομό σε νομό και τώρα που η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, με 3.000 κρούσματα και πάνω από 600 διασωληνωμένους, δεκάδες καθημερινούς θανάτους, η κυβέρνηση σχεδιάζει την άρση του lockdown τις επόμενες βδομάδες;

Το άνοιξε, κλείσε προκαλεί όχι μόνο συγχύσεις, αναξιοπιστία, κόπωση στο λαό, αλλά δείχνει και μια αλλοπρόσαλλη,  αποτυχημένη κυβερνητική τακτική και φέρνει σοβαρή επιδείνωση της οικονομίας.    

Είναι λογικό οι άνθρωποι να έχουν  κουραστεί, ένα χρόνο τώρα  μετά  περιοριστικά μέτρα και  να θέλει  την άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά δεν βλέπει όμως να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα, ώστε να  βελτιωθεί η καθημερινότητα. Θα ανοίξουν τα σχολεία, οι σχολές με ποια μέτρα; Τι άλλαξε;

 Η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες υγειονομικού πολέμου, δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των υγειονομικών. Το  πρόβλημα του συνωστισμού παραμένει ακόμα και σήμερα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν κάνουν τίποτα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος διαμαρτύρεται και διαδηλώνει σε ανοικτούς χώρους.

 Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος, να έχουμε 7000 νεκρούς για να αποφασίσει η κυβέρνηση να γίνουν μαζικά rapid tests δωρεάν στους πολίτες.   Χρειάζεται όμως να υπάρξει σχεδιασμός, συνεννόηση με τους φαρμακευτικούς συλλόγους, να υπάρχουν οδηγίες και μέτρα για το τι θα κάνει αυτός που θα είναι θετικός στο τέστ. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει  την διάθεση αντίστοιχων rapid tests για τον COVID-19 από τα φαρμακεία τον περασμένο Οκτώβριο, με το Ν. 4737 (ΦEK A’ 204/22.10.2020.

Το ίδιο γίνεται και με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Η κυβέρνηση βγάζει σπυράκια, έχει αλλεργία στο να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, το καθυστερεί αντί να προχώρηση ΤΩΡΑ που το δημόσιο σύστημα έχει μπουκώσει και άνθρωποι πεθαίνουν.

 Όλα όσα αναφέραμε  δεν είναι  αβλεψίες, αστοχίες  της κυβέρνησης, είναι επιλογές της.  Έχει στρατηγική επιλογή την αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, την μείωση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία με μόνιμη σχέση εργασίας. ΔΕΝ θέλει να δαπανηθούν χρήματα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, γιατί αυτό είναι αντίθετο με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Αυτή η στρατηγική πολιτική της επιλογή έχει τραγικά αποτελέσματα για το λαό.

Για όλους τους παραπάνω και πολλούς ακόμη λόγους επαναλαμβάνουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγεία και τα κοινωνικά και  πολιτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.  

Η κυβερνητική προπαγάνδα των αρίστων, για να δικαιολογήσει τις επιλογές διαχείρισης της πανδημίας, θα εντείνεται  όλο και περισσότερο, προκειμένου να πείσουν το λαό, να κάμψουν  την λαϊκή δυσαρέσκεια, που αυξάνεται και θα γίνεται οργή κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου