Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Κατά της άμβλωσης ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συντάχθηκε με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζοντας ότι "η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη".

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης, την ώρα που ακραίες κυβερνήσεις της ανατολικής Ευρώπης έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με μεγάλες ομάδες πολιτών για το θέμα, εισπράττοντας καταιγιστικές εκθέσεις για καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζοντας ότι “η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη” και τονίζοντας ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να επιλέξει.

Σημειώνεται ότι και ο Θοδωρής Ζαγοράκης ευρωβουλευτής και αυτός της Ν.Δ., καταψήφισε την πρόταση να κηρυχθεί η ΕΕ “ελεύθερη ζώνη” για τους ΛΟΑΤΚΙ, συντασσόμενος με τον ευρωβουλευτή της Χ.Α. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, δήλωσε πως αντελήφθη το λάθος του και πως αυτό συνέβη εκ παραδρομής.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ανασκεύασε έπειτα από παρέμβαση του Μαξίμου, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έντονη αντιπαράθεση την ώρα που κατέρχεται στις εκλογές για την προεδρία της ΕΠΟ.

“Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να εκφράζουν ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους χωρίς τον φόβο διακρίσεων ή διώξεων” και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της ΕΕ “να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων”, σημειώνεται στο σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.

“Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να κατανοήσουν όλες οι κοινωνίες των κρατών μελών το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και τον αυτοπροσδιορισμό, αλλά θα ήθελα σε όλους μας να θυμίσω πως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στην ΕΕ αποτελεί κοινή μας ευθύνη”, δήλωσε σχετικά με την πρόταση για τις ελεύθερες ζώνες ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη σελίδα του στο facebook.

Πηγή: Kosmodromio.gr

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου