Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Νέα Εποχή Βύρωνα: Για τους εκτός σειράς εμβολιασμους στο Βύρωνα

«Νέα Εποχή Βύρωνα – Χρήστος Γώγος»

Δελτίο Τύπου

Για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς του δημάρχου Βύρωνα και δυο αντιδημάρχων του:

 


«Ούτε ένα συγνώμη από τον δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες»

«Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8/3/21 ο δήμαρχος Βύρωνα, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον εκτός σειράς εμβολιασμό του και δύο αντιδημάρχων του, αλλά  προπαντός για το ψέμα του  πώς δεν ενημέρωσε τους πολίτες γιατί δεν του το ζήτησαν οι υπεύθυνοι του Κ.Υ. Δηλαδή, τους εμβολίασαν το πρωί, πήγαν ως οι κεφαλές του Δήμου έχοντας προνομιακή ενημέρωση, αλλά δεν θεώρησαν πώς έπρεπε να παραχωρήσουν την θέση τους στους εργαζόμενους  και ακόμα χειρότερα δεν έκριναν πώς έπρεπε να διορθώσουν την πρωινή τους ανακοίνωση που έλεγε πώς δεν θα γίνουν εμβολιασμοί. Κατά τα άλλα κοιμούνται ήσυχοι και θεωρούν πώς όλα καλώς καμωμένα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο και οι σύμβουλοι δεν είμαστε δικαστές, για να κρίνουν τις πράξεις συναδέλφων. Είμαστε εκπρόσωποι των δημοτών μας και σ’ αυτούς οφείλουμε να λογοδοτούμε και βεβαίως απ’ αυτούς κρινόμαστε.

Προσπαθήσαμε χθες 8/3 στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αναδείξουμε το ηθικό ζήτημα που δημιουργήθηκε με το θέμα του εμβολιασμού του δημάρχου και των αντιδημάρχων.

Ζητήσαμε έστω και την εικονική παραίτησή τους, ως αποδοχή της εκ μέρους τους, της λανθασμένης ενέργειάς τους, όμως δεν εισπράξαμε την αναγκαία – για μια τέτοια πράξη – πολιτική ευαισθησία.

Θεωρούμε ότι δεν είναι σύμπτωση, πως από τους σχεδόν 40 εμβολιασμούς που έγιναν εκτός σειράς 3 από αυτούς έγιναν σε μέλη της δημοτικής αρχής.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως ενώ ο Δήμος είχε την πληροφορία για αδιάθετα εμβόλια και μάλιστα δήλωσε πως βοήθησε να μεταφερθούν 8 δημότες για εμβολιασμό, δεν ενημέρωσε στο δημοτικό συμβούλιο στις 24/2, πως αυτός και οι δυο αντιδήμαρχοι εμβολιάστηκαν. Μάλλον ένοιωθαν ήδη ένοχοι. Τουλάχιστο ηθικά ένοχοι.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πως ο δήμαρχος, αντί να προτιμήσει να εμβολιαστούν υπάλληλοι του δήμου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως οι άνθρωποι που εργάζονται στη Βοήθεια στο σπίτι ή στην καθαριότητα, προτίμησε να εμβολιαστεί αυτός και οι αντιδήμαρχοί του. Εισπράξαμε μόνο αοριστίες. Για μας ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του, που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι απέναντι στους δημότες του Βύρωνα και δυστυχώς το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο 8/3 η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου