Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Το «ανύπαρκτο» θέμα των εκτός σειράς εμβολιασμών στο Βύρωνα που συνέφερε (σχεδόν) όλους να το «κουκουλώσουν»…

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Το ζήτημα των εκτός σειράς εμβολιασμών στο δήμο Βύρωνα το αναδείξαμε και το δημοσιοποιήσαμε όταν όλοι προσπάθησαν να το «θάψουν». Στο δημοτικό συμβούλιο στις 8/3/21 είδαμε και το οριστικό «θάψιμό» του…

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης/2/21 η δημοτική αρχή «δεν γνώριζε».

Στο δημοτικό συμβούλιο που ακολουθεί στις 8/3/21:



  • Όταν μετά την επιμονή μας το θέμα πήρε διάσταση, η δημοτική αρχή θυμήθηκε τελικά πως γνώριζε αλλά… «τήρησε τις διαδικασίες». Δια στόματος δημάρχου επίσης, «πολύ καλά έκανε και ο κ. Γώγος και ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πρόσκληση στους φίλους του να εμβολιαστούν». Επίσης δια στόματος δημάρχου μαθαίνουμε πως ο ίδιος λόγω της πολλής δουλειάς στο δήμο «δεν σκέφθηκε να βγάλει κάποια ανακοίνωση για το θέμα», (σ.σ. ωστόσο η πολλή δουλειά δεν τον εμπόδισε να πάει στις 12.30μμ να εμβολιαστεί μαζί με δύο αντιδημάρχους).
  • Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γώγος -γιατρός ο ίδιος- θεωρεί πολύ φυσιολογικό να βγαίνουν ανακοινώσεις στο προσωπικό του facebook και να μην υπάρχει θεσμική γνωστοποίηση. Αλλά θεωρεί πως υπάρχει ηθικό θέμα του δημάρχου που εμβολιάστηκε και δεν το γνωστοποίησε, Πρότεινε δε για αυτόν τον λόγο… να παραιτηθεί στα ψέματα(!).
  • Τη γνώμη του υπευθύνου του Κέντρου Υγείας δεν τη γνωρίζουμε μιας και ο ίδιος τελικά δεν ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί και υπέδειξε τον υπεύθυνο εμβολιασμών. Προφανώς για «ανύπαρκτο» ζήτημα τί να πει ο άνθρωπος…. Ωστόσο, ο κ. Κυριακόπουλος υπεύθυνος για τον εμβολιασμό την επίμαχη ημέρα, τοποθετήθηκε. Τί μάθαμε από τα χείλη του;
    • Πως τα εμβόλια έληγαν στις 9.30πμ την επόμενη ημέρα και έπρεπε να δοθούν για να μη πεταχθούν.
    • Πως δεν υπήρχε γραμμή επικοινωνίας με τις αρμόδιες προϊστάμενες υπηρεσίες και αναγκάστηκαν να αυτοσχεδιάσουν.
    • Πως αρχικά πήραν τηλέφωνο όλους τους προς εμβολιασμό προγραμματισμένους και είχαν αριθμό μεγαλύτερο των 90 ατόμων που δήλωσε αδυναμία να προσέλθει.
    • Πως κατόπιν πήραν τηλέφωνο την αστυνομία αλλά το απόγευμα έμαθαν πως 30 αστυνομικοί δεν θα έλθουν.
    • Κατόπιν μίλησαν με τους γνωστούς τους και τους γιατρούς και έτσι εμβολιάστηκαν 42 άτομα όλα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Δεν διευκρίνισε τί ηλικίες.
    • Πως δεν σκέφθηκαν να ζητήσουν από το δήμο ή από αρμόδια αρχή να βγάλει δημόσια ανακοίνωση και να λάβει την ευθύνη προσέλευσης του κόσμου.
    • Πως δεν σκέφθηκαν επίσης να καλέσουν τους εργαζόμενους του δήμου έστω να εμβολιαστούν, καθώς οι εντολές που έχουν είναι να γίνουν εμβολιασμοί σε άτομα άνω των 65 ετών και οι εργαζόμενοι του δήμου είναι έτσι και αλλιώς μικρότερης ηλικίας.
Μόνο ο κ. Μαυρόπουλος από τους δημοτικούς συμβούλους ανέδειξε το θέμα και το έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο -από τις 24/2- θέτοντας θέμα ουσιαστικής παραίτησης του Δημάρχου και των εμπλεκομένων -και όχι «εικονικής», όπως (χαριτολογώντας;) το έθεσε ο κ. Γώγος τελευταία…

Την ίδια στιγμή για ανάλογα ζητήματα σε άλλους δήμους κατατέθηκε ερώτημα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, αλλά ο δήμος του Βύρωνα δεν αναφέρεται… Εδώ εμπλέκονται και οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ . Άρα τί θέμα να υπάρχει; Ακόμα να καταλάβετε; Αγωνιούσαν όλοι να μη χαθούν τα εμβόλια. Για αυτό έτρεξαν… οι ίδιοι! Να προφτάσουν!

Οπότε να συνοψίσουμε:
  • Υπήρχε ανακοινωμένη επίσημη αναβολή εμβολιασμού. Αυτό γνώριζε ο κόσμος. Και δεν πήγε…
  • Δεν λειτουργούσε καμία επικοινωνία με προϊστάμενη αρχή κατά τον υπεύθυνο εμβολιασμού για να λάβει οδηγίες.
  • Κατά τον ίδιο το πρωτόκολλο τηρήθηκε και πάλι έμεναν αδιάθετα εμβόλια.
  • Θεώρησαν καλό -πάντα κατά τον ίδιο κύριο- να ενημερώσουν τους γνωστούς τους γιατρούς και τον κύκλο τους για τη διάθεση εμβολίων.
  • Κάπου εκεί, με κάποιο τρόπο το έμαθε και ο δήμαρχος και ήρθε με δύο αντιδημάρχους να εμβολιαστούν γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα, όπως και πολλοί συμπολίτες μας άνω των 60ετών, αλλά αυτοί δεν μπορούσαν να περιμένουν τη σειρά τους. Επείγονταν…
  • Κανένας δεν σκέφθηκε να βγει επίσημη ανακοίνωση του δήμου ή του Κέντρου Υγείας προς τον κόσμο και να υπάρξει διαλογή. Όλοι τους φίλους τους σκέφτηκαν.
  • Ακολούθησε η ανάρτηση του κ. Γώγου που καλούσε και αυτός τους δικούς του φίλους. Με αγωνία πάντα μη χαθούν τα εμβόλια…
  • Τελικά εμβολιάστηκαν κατά ισχυρισμό του υπευθύνου 42 άτομα εκτός σειράς, όλα με υποκείμενα νοσήματα, όπως ο ίδιος μας λέει.
  • Για όλα αυτά κανένας επίσημος έλεγχος και καμία εισαγγελική παρέμβαση δεν έγινε για να δούμε -έστω- τί ενέργειες έγιναν ακριβώς για επικοινωνία με προϊστάμενες αρχές, με ποια διαδικασία επιλέχθηκαν οι 42, αν ήταν όντως 42 ή όχι και με ποιο τρόπο πιστοποιήθηκε το επείγον εμβολιασμού τους. Ακούστηκε μόνο ότι έγινε κάποιος έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αλλά δεν καταφέραμε ακόμη να διασταυρώσουμε αν όντως έγινε ή είναι φήμη και αν υπήρξε ή θα υπάρξει κάποιο πόρισμα… Τέτοιο ενδιαφέρον από το «επιτελικό» κράτος…
  • Κανένα ηθικό ζήτημα δεν υπάρχει για κανέναν, επειδή πολιτικά στελέχη και κύκλος φίλων εμβολιάζονται εκτός σειράς. Κανένας δεν νιώθει την ανάγκη να παραιτηθεί. Όλοι νιώθουν υπέροχα.
Για να νιώσουμε υπέροχα και όλοι όσοι τους εκλέγουμε αναρτούμε τα αποσπάσματα των τοποθετήσεων τους με χρονική σειρά. Θαυμάστε τους!
(*) Για λόγους δεοντολογίας αναρτούμε το link στο οποίο υπάρχει όλο το δημοτικό συμβούλιο:

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου