Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Αυτοί που έβαλαν…… χέρι στην Βασίλισσα Φρειδερίκη

Με αφορμή τα δημοσίευμα  της ιστοσελίδας μας,-

διαβάστε ΕΔΩ http://politestouvirona.blogspot.com/2021/03/blog-post_12.html#more, για το Δήμαρχο της Κόνιτσας,  που θέλει να τοποθετήσει ξανά το άγαλμα της βασίλισσας Φρειδερίκης-Φρίκης-, από φίλο της ιστοσελίδας μας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω:

 Αυτοί που έβαλαν….. χέρι στην Φρειδερίκη

Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να βάλουν… χέρι στην Φρειδερίκη. Κι όταν ήταν Βασίλισσα κι όταν ήταν απλά Βασιλομήτωρ. Ήθελαν να της βάλουν χέρι για να μην ασχολείται με τα κοινά περισσότερο από τον άντρα της κι αργότερα περισσότερο από τον γιό της. Ήθελαν να την σταματήσουν στο δρόμο που είχε πάρει και σε μεγάλο βαθμό στοίχησε τον θρόνο στον Κωνσταντίνο που από Βασιλιάς… ξέπεσε σε Γλίξμπουργκ.

Πολλά χρόνια πριν από αυτά, το 1949, κάποιοι κατάφεραν να βάλουν… χέρι στην Φρειδερίκη, αλλά όχι σαν κι αυτό που αναφέρουμε πιο πάνω. Ήταν χέρι σεξουαλικό. Μια πράξη που τιμωρείται από το νόμο, όχι μόνο εάν αφορά Βασίλισσα, αλλά και την… τελευταία γυναίκα (αν υπάρχει αυτός ο όρος) κάθε πολιτισμένης χώρας. Και ποιοι την εκδικήθηκαν με αυτό τον τρόπο; Οι «ανανήψαντες» της Μακρονήσου! Οι κομμουνιστές που μετά από πολλά βασανιστήρια κι απειλές δέχτηκαν να υπηρετήσουν την Μητέρα Πατρίδα που τόσο τους… αγάπησε. Όσο… αγάπησαν κι αυτοί την Βασίλισσα.

Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ όπου εργαζόταν ο Καψής. Ακόμα και οι προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες από την λογοκρισία που μοιράστηκαν στις εφημερίδες μόρεσαν να κρύψουν το γεγονός

Η σεξουαλική κακοποίηση της Φρειδερίκης, για να μιλήσουμε με τους σημερινούς όρους, συνέβη στις 23 Μαρτίου 1949 όταν ο Βασιλικό ζεύγος μαζί με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, υπουργό Εθνικής Αμύνης, τότε, επισκέφθηκε τη Μακρόνησο. Ήταν μια προσπάθεια του καθεστώτος να αποδείξει στα Δυτικά ΜΜΕ ότι σ’ αυτόν τον… βράχο υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα όσα ακούγονται για βασανιστήρια είναι κομμουνιστική προπαγάνδα!


Ας αφήσουμε όμως έναν αυτόπτη μάρτυρα να περιγράψει τη σκηνή. Την δημοσίευσε όχι στο ΕΜΠΡΟΣ, την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, τότε, ο Γιάννης Καψής, αλλά στο βιβλίο του «50 χρόνια στο κουρμπέτι» που εκδόθηκε το 2003. 


Πόσο όμως οι ανανήψαντες πραγματικά… ανένηψαν; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Καψής λίγες γραμμές πιο κάτω.

ΠΗΓΗ: https://pasatempo.wordpress.com

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου