Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτήρια, στην πόλη

Επαναδημοσίευση

Η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια», επανέρχεται στο θέμα των εγκαταλελειμμένων κτηρίων στην πόλη, με νέο διορθωμένο ερώτημα που κατέθεσε προς το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και τους δημοτικούς συμβούλους.

Η Ιστοσελίδα μας, είχε αναρτήσει το συγκεκριμένο έγγραφο, http://politestouvirona.blogspot.com/2021/03/blog-post_29.html#more με το παρακάτω σχολείο:

Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτήρια, στην πόλη

 Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα και πολλές φορές επικίνδυνα κτήρια, στην πόλη μας.  Πολλά από αυτά αποτελούν εστία μόλυνσης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε ζητήσει κατ εξακολούθηση στοιχεία από τους Δήμους , να τα καταγράψουν κ.λ.π., έτσι ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο Δήμος Βύρωνα δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έστειλε αρχικά κανένα στοιχείο στο υπουργείο, σαν να μην υπάρχει πρόβλημα στην πολη. Μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μαυρόπουλου η τεχνική υπηρεσία έστειλε κάποια στοιχεία, που αμφισβητούνται εάν είναι τα σωστά, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα  https://vironasipolimas.blogspot.com.

Ενδεχομένως ορισμένα από αυτά να βρίσκονται και χωρίς ιδιοκτήτες.

 Δεν θα μπορούσαν κάποια να αξιοποιηθούν από το Δήμο για κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους σκοπούς; 

Ο Δήμος δεν οφείλει να μεριμνά έτσι ώστε να μην είναι εστία μόλυνσης;

 Επανερχόμαστε  και δημοσιεύουμε το νέο αίτημα  με τα ερωτήματα της «Ενάργεια» 

   

                                       ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς Δημοτικούς Συμβούλους δια του Προέδρου του Δ.Σ. 

ΘΕΜΑ: «Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» 

Δήμαρχε,

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Καταγραφή ετοιμόρροπων κτηρίων στο Δήμο Βύρωνα» η οποία στην πρώτη παράγραφο ανέφερε: «Μετά από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στον Δήμο Βύρωνα, τα πρώτα 40 ετοιμόρροπα κτίρια, τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περαιτέρω ενέργειες».

Επειδή, όλος ο Βύρωνας γνωρίζει πλέον ότι κανένας «έλεγχος» δεν διενεργήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, όπως χαρακτηριστικά και παραπληροφορώντας ανέφερε το Γραφείο Τύπου, και αυτό αποδεικνύεται από το παρακάτω ενδεικτικό παράδειγμα:

Στον αύξοντα αριθμό 1 του καταλόγου του Δήμου αναφέρεται ως ετοιμόρροπο το επί της οδού Αδ. Κοραή μεταξύ Βορείου Ηπείρου και Κύπρου κτήριο και μάλιστα ΔΙΧΩΣ ΑΡΙΘΜΟ, έτσι ακριβώς όπως είχε κατατεθεί σε αίτημα της ένωσης πολιτών «Ενάργεια» την 1η Δεκεμβρίου 2020 με ΘΕΜΑ: «Επικίνδυνο τοιχίο στην οδό Αδ. Κοραή». Το οίκημα όμως ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ!

Το εικονιζόμενο στη φωτογραφία οίκημα φέρει τον αριθμό 25 και είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένο…

 

Και επειδή, σύμφωνα με διεξοδική έρευνα πολιτών τα εγκαταλελειμμένα ή επικίνδυνα κτήρια στον Βύρωνα ξεπερνούν τα διακόσια (200),

Κατόπιν αυτών Αιτούμεθα  από την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που παραθέτουμε: 

Ερωτάσθε:

Θα ανακαλέσετε τη λίστα που στείλατε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας;

Θα αναζητηθούν ευθύνες για τον «Δήθεν έλεγχο» της Τεχνικής Υπηρεσίας;

Θα ζητήσετε Δημοσίως συγγνώμη για τον εμπαιγμό και την παραπληροφόρηση των πολιτών του Βύρωνα;

Επιπρόσθετα  να ενημερώσουμε -για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν θυμούνται- ότι στις αρχές του έτους 2011 ο τέως Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, μιλώντας  σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μεταξύ των άλλων, είχε δηλώσει ότι, με δική του πρωτοβουλία και εντολή είχε διενεργηθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες έρευνα για τα εγκαταλειμμένα ακίνητα και ότι αρχικά είχαν εντοπιστεί συνολικά  27  ακίνητα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην  Δημάρχου, στα 14 από αυτά, μετά την τοιχοκόλληση των ανακοινώσεων, επανεμφανίστηκαν οι κατά νόμο ιδιοκτήτες τους. Ποια ήταν τα 13 υπόλοιπα ακίνητα; Υπάρχει εκείνος ο κατάλογος/λίστα των εγκαταλειμμένων κτηρίων του 2011;

Τί σκοπεύετε να κάνετε τώρα για την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων (ετοιμόρροπων και επικίνδυνων) κτηρίων της πόλης μας; Εάν δεν χωρίσετε σε τμήματα/τομείς τη πόλη, και εάν άμεσα δεν δημιουργήσετε μιαν ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή των κτισμάτων, και εάν δεν ζητήσετε τη συνδρομή των δημοτικών παρατάξεων και των κατοίκων, μήπως να σκεφτείτε ότι θα έπρεπε να αιτηθείτε να σας αποσταλεί η έρευνα της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω»;

«Ενάργεια»

Βύρωνας, 19 Μαρτίου 2021

 

                                                                                                                    ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου