Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίζουν θύελλες.

 Αντίσταση και αγώνας για να σπάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός! 

Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται στην αστυνομικοί βία και τη καταστολή, θα ανατραπεί!


Δείτε το Βίντεο «Πάμε να τους σκοτώσουμε»

 

 

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες και θύματα συνεχόμενων αν όχι καθημερινών γεγονότων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Μετά τη βίαιη και παντελώς απρόκλητη καταστολή των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων γύρω από την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ακολούθησε το περιστατικό της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, που λειτούργησε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον ξυλοδαρμό νεαρού που διαμαρτυρήθηκε για τη στάση της αστυνομίας, από άνδρες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΥ και με την τρομοκράτηση όλων όσων ήταν στην πλατεία.

 Η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του λάου και της νεολαίας στη Νέα Σμύρνη έδωσε μαχητική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό, να βάλει στον πάγο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Που επιδιώκει να μας κλείσει στο σπίτι, να μας βάλει στο γύψο, αξιοποιώντας την πανδημία.  Η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια ανάμεσα σε  ορισμένες ομάδες και η αστυνομία  που δεν έχουν σχέση με το κίνημα και τις οργανωμένες δράσεις του λαού.


Η κυβέρνηση της ΝΔ, με κάθε αφορμή στέλνει μήνυμα κρατικής πυγμής και αστυνομικής βίας στο λαό, δίνοντας κάλυψη στην αστυνομική βία. Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα ακολούθησαν στη Νέα Σμύρνη, σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες της για το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβάλλει, την ώρα που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση της σε όλα τα μέτωπα, σε βάρος του λαού και της δημοκρατίας.

 

Ο λαός  και η νεολαία δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας την αντιλαϊκή σκυτάλη στον άλλο. Οτι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση και η κάθε μια με τον δικό της τρόπο..

Τέτοιοι δεν είναι οι διαδοχικοί νόμοι για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, όταν τα αστικά δικαστήρια βγάζουν «παράνομες» 9 στις 10 απεργίες. Ο κατάπτυστος νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με στόχο το εργατικό - λαϊκό κίνημα , ο νόμος Χρυσοχοΐδη - Κεραμέως για αστυνομία μέσα στις σχολές. Το τεράστιο  πλέγμα παρακολούθησης και χαφιεδισμού, από τις βάσεις βιομετρικών δεδομένων μέχρι τις παρακολουθήσεις με στόχο την πάλη σωματείων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων του λαού και της νεολαίας.  Η Βία ενάντια αι σε καταλήψεις, διαφόρων συλλογικοτήτων στις γειτονιές.

 Πάνω σε όλα αυτά  οξύνονται η καταστολή, η τρομοκρατία, η βία απέναντι στον «εχθρό λαό». Επιβάλλεται το δόγμα της κυβέρνησης νόμος και τάξη, για ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας ενάντια στο λαό και την  νεολαία.

Η πολική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τα φαινόμενα βίας, και όχι απλά  κάποιοι «ακραίοι θύλακες» των δυνάμεων καταστολής που πρέπει να ελεγχθούν, δεν αντιμετωπίζονται με μέτρα «ρύθμισης της καταστολής» όπως προτείνουν διάφορα πολιτικά κόμματα και νομικοί. Τα ΜΑΤ, οι ΔΙΑΣ, που κάποιοι «φτιάχνονται, όταν δέρνουν»  όταν δέρνουν το λαό και την νεολαία, που συμπεριφέρονται ως σερίφηδες  πρέπει να καταργηθούν. Για αυτό πολλές φορές σε διαδηλώσεις ακούγονται συνθήματα όπως ΜΑΤ και ΔΙΑΣ να καταργηθούν, ή τρεις και εξήντα παίρνεται και τον κόσμο δέρνεται. ΔΕΝ είναι ο λαός εχθρός

Η πολιτική του μην μιλάς, μην γελάς, μην κυκλοφοράς, μην αντιδράς, θα σε δείρει η ΕΛΛΑΣ δεν θα τους περάσει!

Δεν γίνεται αποδεκτή. Δεν θα περάσει. Ο λαός και στις πλατείες θα βγαίνει και  στα πέρκα θα περπάτα, και σε συνδικαλιστικές και πολιτικές, πολιτιστικές  δράσεις  θα συμμετέχει, παίρνοντας και τηρώντας όλα τα ατομικά μέτρα  προφύλαξης , για την διασπορά του κορονοιου.

 Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας, με την πολιτικής, έχει οδηγήσει να αυξάνονται τα κρούσματα , οι διασωλινομένοι και οι νεκροί, επιδιώκει να επιβάλει ένα καθεστώς φόβου και τρόμου. Θέλει να επιβάλει την απαγόρευση και τυφλή πειθαρχεία στην πολιτική της, χωρίς κανένα δικαίωμα αντίδρασης στη πολιτική της.

Ειδικά τώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας, η ένταση της καταστολής είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των προσπαθειών χειραγώγησης από την κυβέρνηση, το κράτος, τα αστικά επιτελεία, της κοινωνίας.

Αυτήν την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, που επιχειρείται να επιβληθεί σε συνθήκες πανδημίας, με ολέθριες συνέπειες για  ευρύτερα λαϊκά στρώματα, την νεολαία,  με τα διάφορα απαγορεύεται και την αστυνομική βία η «οργανωμένη απειθαρχία»  του λαού και της νεολαίας, η κοινωνική, συλλογική  και πολιτική δράση,  είναι αυτή που θα την ανατρέψει. Είναι αυτή που  θωρακίζει και διευρύνει  την δημοκρατία, τα εργασιακά, κοινωνικά, λαϊκά  δικαιώματα  και ελευθερίες.

Το μήνυμα αυτό στέλνει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα και  άλλους φορείς και συλλογικότητες, στις γειτονιές και παντού, για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών –δημοκρατικών  δικαιωμάτων.

Που πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή, ξεσκεπάζοντας τις ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη θωράκιση του κράτους, που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού και απαντά με βία στις δίκαιες διεκδικήσεις του, για να θωρακίσει τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο  «Πάμε να τους σκοτώσουμε»



Όταν σπέρνουν ανέμους, θα θερίζουν θύελλες.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου