Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζομενοι στους δήμους

 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας με θέμα: «Ένταξη των εργαζόμενων στους Δήμους στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερωτηση τους αναφέρουν  μεταξύ άλλων:

–Θα πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς η προτεραιότητα  του εμβολιασμού στο προσωπικό των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.),

– Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό και για τους εργαζόμενους στους Δήμους που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην εργασία τους, είτε είναι εργαζόμενοι που από τη φύση του αντικειμένου τους εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Στις παραπάνω κατηγορίες εντάσσονται μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας καθώς και οι υπάλληλοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), των κοινωνικών υπηρεσιών και της δημοτικής αστυνομίας που λόγω του καθ’ αυτού αντικειμένου εργασίας έρχονται καθημερινά σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών.

Κατόπιν των ως άνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Προτίθενται να εντάξουν στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό και τους εργαζόμενους των Δήμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή εκτίθενται καθημερινά λόγω της φύσης εργασίας τους στον κίνδυνο διασποράς του ιού;

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου