Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Την παραίτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη ζητά το Δημοτικό συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2011, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Μπαντή, Γώγου από την μία πλευρά και από την άλλη η κα Σάρολα και ο κ. Τσιάκαλος. Η αντιπαράθεση αφορούσε τα δυο ψηφίσματα σχετικά με τα ακραία φαινόμενα έντασης και βίας στα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν μέρος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Πλακίδα και τις διαφορετικές εκτιμήσεις της κάθε πλευράς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών του Σώματος δύο ψηφίσματα:
  • Ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» & «Μαζί για τον Βύρωνα».
  • Ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού η Δημοτική Αρχή και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» & «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ».
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Πρόεδρος έθεσε προς ψηφοφορία τα δύο ψηφίσματα: α) Ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού οι παρατάξεις, «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» & «Μαζί για τον Βύρωνα». Υπέρ ψήφισαν δέκα πέντε (15) Δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Γώγος Χρήστος, Κιούπη Ιουλία, Βώβος Διονύσιος, Υφαντή Σωτηρούλα, Αδαμόπουλος Ιωάννης, Μπαστέα Πετρούλα, Δεμπόνος Βασίλειος, Μπαντής Μιλτιάδης, Λέλος Γεώργιος, Δάφνη Πηνελόπη, Βαλμάς Ηλίας, Σφακιανάκη Αικατερίνη, Κριατσιώτης Γεώργιος, Ζιώγα Μαρία, Αλμύρας Γεώργιος.
β) Ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις, «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» & «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ». Υπέρ ψήφισαν δέκα έξι (16) Δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Αγγέλης Κωνσταντίνος, Κλωνάρη Λεμονιά, Καραγιάννης Μιχαήλ, Σπυρόπουλος Χρήστος, Κόκκαλης Δημήτριος, Δασκαλάκη Σοφία, Πλακίδας Γεώργιος, Τέγος Ευθύμιος, Τριγάζης Παναγιώτης, Σωτηρόπουλος Αλέξιος, Αποστολάκης Νεκτάριος, Τριανταφύλλου Ελευθέριος, Κλειάσιος Αθανάσιος, Σάρολα Βασιλική, Τσιάκαλος Κοσμάς, Παπαδημητρίου Αθανάσιος.

Δύο (2) μέλη καταψήφισαν και τα δύο ως άνω ψηφίσματα οι κ.κ. Αναστούλης Παύλος από την Αριστερή Παρεμβαση και Μαυρόπουλος Αναστάσιος από την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γείτονας Ευάγγελος και Καλύβας Βασίλειος, είχαν αποχωρήσει από την διαδικασία.

Ενώ οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μουντοκαλάκης Βασίλειος, Οικονόμου Αθανάσιος, Καππάτος Ορέστης δεν συμμετείχαν κατά την ώρα της ψηφοφορίας.

Η ιστοσελίδα μας θεωρεί πως το συγκεκριμένο ψήφισμα αυτή τη στιγμή της άμετρης κλιμάκωσης της αστυνομικής και κρατικής βίας, των αμέτρητων περιστατικών και καταγγελιών από απλούς ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί από αστυνομικούς, το κυριολεκτικό στήσιμο κατηγοριών σε ανύποπτα άτομα και νέους και τη συνοδεία όλων αυτών με την ταυτόχρονη ψήφιση ιδιαίτερα επιβαρυντικών νόμων που αφορούν την παιδεία, την εργασία, τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι προβληματικό τόσο στα αιτήματα που διατυπώνει, όσο και στη λογική των ίσων αποστάσεων μεταξύ των γεγονότων. 
Το αίτημα για απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς αποκρύπτει το γεγονός πως δεν υφίστανται πλέον πειθαρχικά ζητήματα αλλά παραβίαση του κοινού ποινικού δικαίου από την αστυνομία που εδώ και χρόνια συνεπικουρείται από την πλήρη ατιμωρησία των αστυνομικών οργάνων. Μέρος της αστυνομίας αναδεικνύεται σε μόνιμο πόλο εγκληματικών πράξεων και θα έπρεπε να είναι υπόλογο στη δικαιοσύνη.
Επίσης ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν επιλέξει την πλήρη κάλυψη των εγκληματικών αυτών πράξεων καθώς και την πλήρη κάλυψη του κ. Χρυσοχοϊδη. Το αίτημα απλής παραίτησης του κ. Χρυσοχοίδη δεν είναι πλέον αρκετό. Η κυβέρνηση καταδεικνύεται επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τους πολίτες, πρέπει να φύγει και πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες για τις πράξεις που οργανωμένα πλέον και κατά εντολή διαπράττει μέρος της αστυνομίας σε βάρος πολιτών.

Διαβάστε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε:
"ΤΟ Δ.Σ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το παρακάτω ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων του Δ.Σ., «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» & «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ», ως έχει:

Την Κυριακή 7/3, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τραμπουκισμούς και βιαιοπραγίες σε συμπολίτες μας οικογενειάρχες και νέους ανθρώπους που έκαναν τον περίπατό τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ηλικιωμένων και μικρών παιδιών Την Τρίτη 9/3, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στη Νέα Σμύρνη, αστυνομικός δέχτηκε άνανδρη επίθεση από εγκληματική ομάδα αγνώστων που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του.

Την ίδια μέρα παρακολουθήσαμε ομάδα αστυνομικών να κραυγάζει «πάμε να τους σκοτώσουμε» και να σημαδεύει με πιστόλι διαδηλωτές Καταδικάζουμε απερίφραστα το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση σε βάρος άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Νέα Σμύρνη, στον οποίο ευχόμαστε καλή και ταχεία ανάρρωση. Τέτοιες βάναυσες σκηνές δεν έχουν θέση σ` ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου. Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν να αμαυρώσουν με πράξεις βίας την ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

Η συνεχιζόμενη ένταση και τα ακραία φαινόμενα βίας μεταξύ αστυνομίας και πολιτών εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια των πολιτών και την ίδια την δημοκρατική ομαλότητα Είναι προφανές ότι αυτός ο φαύλος κύκλος βίας, για τον οποίο την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση, υπονομεύει την δημοκρατία μας, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου και ευνοεί κύκλους που απεργάζονται την ανωμαλία και αυταρχικές λύσεις ή που επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Στο ίδιο δε αποτέλεσμα κατατείνουν και η ανακύκλωση της βίας ή διχαστικά και επιλεκτικά διαγγέλματα και ανακοινώσεις

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να αναλάβουν την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί και οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό.

Ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών στα αστυνομικά όργανα που προέβησαν στις παράνομες και αντιδημοκρατικές αυτές πράξεις.

Ζητάμε την άμεση σύλληψη των υπαιτίων και την απόδοση ευθυνών για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ζητάμε την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, ως ελάχιστη ένδειξη ανάληψης της πολιτικής ευθύνης που αναλογεί στην Κυβέρνηση

Η καταστολή δεν θα περάσει, η ειρηνική συλλογική αντίδραση είναι η μόνη λύση."
Το ψήφισμα κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα την Πέμπτη, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πλακίδα και την κα Σάρολα επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου