Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Βυρωνας-Αποκριά: Γιατί τέτοια δημοτική απραξία στην πόλη;

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Ένα χρόνο τώρα όλοι οι πολίτες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη, στενάχωρη κατάσταση με την πανδημία. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ανάλυση για αυτό.

Οι πολίτες χρειάζεται να προσέχουμε, και να παίρνουμε υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, για την ατομική μας προστασία αλλά και για τον διπλανό μας, για τον περιορισμό του κορονοϊού, μέχρι να απαλλαγούμε από αυτή την θανατική πανδημία.

Οι κυβερνητικές ευθύνες στην αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης είναι δεδομένες.

Όλοι μας όμως έχουμε ανάγκη μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, να περάσουμε κάποιες στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, χαράς. Την ανάγκη αυτή την αισθάνονται ακόμη περισσότερο άτομα, οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα ατομικής επιλογής για διάφορους λόγους.

Υπάρχουν δήμοι σε διαφορές περιοχές της χώρας και στην Αττική που λαμβάνοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, κάτι κάνουν εν' όψει της αποκριάς για να προσφέρουν λίγες ώρες χαλάρωσης, χαράς, ξενοιασιάς στους συμπολίτες τους, μικρούς και μεγάλους.

Ο πολιτισμός και τα έθιμα του λαού μας μπορούν, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, να ενδυναμώσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Στο Δήμο Βύρωνα ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα, δεν σκέφτηκε η δημοτική αρχή να οργανώσει σε αυτή την πόλη.

Ούτε κάποιες αποκριάτικες μάσκες-φιγούρες δεν τοποθέτησαν στην πόλη, ούτε ένα άρμα , μια μπάντα, μια φιλαρμονική, κάτι ρε αδερφέ να γελάσει λίγο το χειλάκι μας. Να θυμίζει λίγο αποκριά! 

Ίσως ήταν απασχολημένοι, όπως μας είπε και μια αναγνώστρια της ιστοσελίδας μας και έτρεχαν για να εμβολιαστούν, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι εκτός σειράς και δεν πρόκαναν.

Μπράβο τους!

Προτείνουμε:
Παρακολουθήστε συναυλία με το Γεράσιμο Ανδρεάτο την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ που διοργανώνει ο Δήμος Πεντέλης, στο σύνδεσμο:

Αφιερώνουμε σε όλους τους φίλους-ες και τους αναγνώστες μας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου