Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ενάντια στην κρατική καταστολή το σωματείο εργαζομένων στο Δ. Βύρωνα

 Την δική του φωνή αντίστασης και δράσης προσθέτει το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία και επισημαίνει:

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας, την αντιλαϊκή σκυτάλη, στον άλλο. Ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συντεταγμένης επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της εργατικής τάξης.

Το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, την ίδια στιγμή που η μοναδική απάντηση σε όλα τα προβλήματα είναι η καταστολή και η περιστολή δικαιωμάτων.

Τα lockdown έχουν γίνει εύκολη απάντηση, αντί για μαζικούς εμβολιασμούς και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μετά την εξαγγελία για πανεπιστημιακή αστυνομία παρατηρούμε ένα κρεσέντο βίας που αγγίζει όχι μόνο όσους αγωνίζονται, αλλά και καθημερινό κόσμο, που προσπαθεί να βρει ανάσες ελευθερίας στις πλατείες και στις γειτονιές.
Κάθε χώρος έκφρασης που φιμώνεται, μια ανάσα λιγότερη. Γενική ασφυξία.

Τα θύματα της πανδημίας οδεύουν στις 7.000, τα lockdown έχουν γίνει περίπου μόνιμο καθεστώς, οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων είναι περισσότεροι από τα τεστ για κορονοϊό. Τώρα ξαναδιαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αφού δεν υπάρχουν άλλες κλίνες ΜΕΘ.

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που θα ήθελε μαζί με άλλα μέτρα να βάλει το λαό στο γύψο έχει σε πολλές περιπτώσεις υπερκεραστεί από τμήματα του λαού που παλεύουν για την ανατροπή του.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που κλιμακώνεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα ακόμη αντεργατικό νομοσχέδιο, που επεκτείνει χωρίς αμοιβή το 8ωρο, ενώ φέρνει αντιαπεργιακούς και αντισυνδικαλιστικούς περιορισμούς, ήδη έχει δημιουργήσει τις πρώτες αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, ετοιμάζει ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας, την αντιλαϊκή σκυτάλη, στον άλλο. Ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτή την αντιδημοκρατική αντιλαϊκή πολιτική θα την σπάσει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας:
•Ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας. Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να σταματήσουν οι διώξεις και να ακυρωθούν τα πρόστιμα.
•Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και όλες χωρίς οικονομικούς αποκλεισμούς, πειθαρχικές διώξεις και πανεπιστημιακή αστυνομία.
•Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ. Επίταξη τώρα των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση.
•Να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο. Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.
•Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
•Κατάργηση του νόμου περιορισμού των απεργιών.
•Μαζικές μόνιμες προσλήψεις – Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.
•Μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 
.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΕΛΑΓΙΑ ΜΠΙΚΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΓΙΑΚΟΣ

ΒΥΡΩΝΑΣ, 16/03/2021

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου