Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Βασίλισσα Φρειδερίκη "Φρίκη" Γλύξμπουργκ

Από την xri klinop

αφιερωμένο στον Δήμαρχο της Κόνιτσας

 

 γράφτηκε στην επέτειο του θανάτου της 6 Φεβρουαρίου στο Praxis   http://praxisreview.gr 

 

  "Φιλοφασίστρια, διεφθαρμένη, κομμένη και ραμμένη περισσότερο για το ρόλο υπουργού της Αστυνομίας":

Σαν σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 1981, πεθαίνει η βασίλισσα Φρειδερίκη "Φρίκη" Γλύξμπουργκ, πρώην αξιωματικός της νεολαίας του Χίτλερ.

Πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Γεννήθηκε το 1917. Ήρθε στην παλατιανή ζούγκλα, το 1938, από τη χιτλερική Γερμανία.

Εγγονή του Κάιζερ Γουλιέλμου, εξελίχτηκε σε στέλεχος της χιτλερικής νεολαίας. Μετά τον γάμο της με τον Παύλο, φρόντισε αμέσως να εμφανιστεί με τη στολή της φασιστικής ΕΟΝ.

Χωρίς να κρύβει τις συμπάθειές της για την άκρα δεξιά, ή ακόμη και τους ναζί, διεξάγει μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας μια άγρια πάλη ενάντια στο λαϊκό κίνημα που προήλθε από το κίνημα αντίστασης ενάντια στη χιτλερική κατοχή.

Στη διάρκεια του εμφυλίου (1946-49), διατρέχει όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας "την πάλη ενάντια στον κομμουνισμό". Εκατοντάδες χιλιάδες "αιτήσεις χάριτος" από μανάδες 16χρονων και 20χρονων παλικαριών, προς το Παλάτι, προς την ίδια τη Φρειδερίκη, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.

Ήταν υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του Εμφυλίου και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.

Η "Φρίκη", με την βοήθεια των Αμερικανών και των Ελληνικών κυβερνήσεων, οργάνωσε ένα απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας: Την μαζική αρπαγή και εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών δημοκρατικών και αριστερών οικογενειών.

Με αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, που δεν είχαν τολμήσει ούτε οι ναζί και είχε εμφανιστεί στον Ελλαδικό χώρο μόνο με τους Οθωμανούς και τους γενίτσαρους, οργανώθηκε ένα ολόκληρο δίκτυο αρπαγής ανηλίκων, φυλάκισης και εκμετάλλευσης τους.

Το 1948 σ' ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν 52 "παιδουπόλεις" ,στις οποίες έχουν φυλακίσει 18.000 παιδιά, όπου εφαρμόζεται "πειθαρχημένη διαβίωση". Ο αριθμός θα φτάσει γύρω στο 1949 στις 28.000. Μέχρι το 1968 έφτασε τα 36.562.

Η κατάσταση που επικρατούσε στις παιδουπόλεις ήταν απάνθρωπη. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένα απ' τα έγκλειστα παιδιά, όχι μόνο δεν πήγε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν τέλειωσε καν τη δευτεροβάθμια (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Τα ήθελαν αμόρφωτα και ανίκανα ν' αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.

Οσα κορίτσια δεν επέστρεψαν στα χωριά τους μετατράπηκαν σε φτηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα υφαντουργεία και καπνεργοστάσια όπως αυτά Καρέλα, Λαναρά, Παπαστράτου κ.. Σε πολλές περιπτώσεις, οικογένειες της "υψηλής" κοινωνίας επισκέπτονταν τις παιδουπόλεις για να αγοράσουν, στην κυριολεξία, υπηρετικό προσωπικό.

Πολλά παιδιά δόθηκαν παράνομα και με το αζημιώτο, φυσικά, σε υιοθεσία. Η ίδια η "Φρίκη", στο βιβλίο "Μέτρον Κατανοήσεως", περιέγραψε τα ανήλικα που είχε φυλακίσει ως εξής: "επρόκειτο περί υπανθρώπων".

Η φιλοναζίστρια Φρειδερίκη μπορεί να μην κατάφερε να μιλάει σωστά τα Ελληνικά, όμως διέπρεψε σε "προίκες" και "εράνους" και οι Γλύξμπουργκ συγκέντρωσαν τεράστια ποσά, που κανείς δεν έμαθε που πήγαν. Έρανος Βασιλίσσης, Βασιλικής Πρόνοιας, Φανέλας Στρατιώτου κ.α.

Η Βασιλική Πρόνοια επιβάρυνε με χαράτσι ακόμα και τα εισιτήρια των θεάτρων και κινηματογράφων. Περιβόητη η εισφορά Φρειδερίκης στις αγορές αυτοκινήτων. Οι εργοδότες επίσης, για πολλά χρόνια μετά τον εμφύλιο, έβαζαν χρηματικές ποινές στους εργάτες ανακοινώνοντας ότι τα ποσά θα προσφερθούν στον "Έρανο της Βασιλίσσης".

Η "Φρίκη" έφτασε να αποσπά ποσά ακόμα και απο κατηγορούμενους σε στρατοδικεία που, για να γλιτώσουν, δήλωναν ότι προσφέρουν όλη την περιουσία τους στην Βασίλισσα. Μέχρι και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε, αφου, το 1950 οργάνωσε ποδοσφαιρικό αγώνα και το Βασιλικό ίδρυμα πήρε όλες τις εισπράξεις για τους..."συμμοριτόπληκτους".

Όταν πάντρεψε την κόρη της Σοφία με τον-αργότερα-Βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος (πρόσφατα δραπέτευσε απο τη χώρα επειδή γίνεται έρευνα εναντίον του για διαφθορά) το 1962, την "προικοδότησε" με 30.000 χρυσές λίρες. Ποσό που, μαζί με τα έξοδα των τελετών έφτασε συνολικά τα 2.800.000 δολάρια! Μέσα στην Ελλάδα της πείνας και της μετανάστευσης η κυβέρνηση Καραμανλή δήλωσε ότι η "προίκα" εκφράζει "την συμμετοχή του λαού στο ευτυχές γεγονός"!.

Στην μετεμφυλιακή περίοδο η Φρειδερίκη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντικομμουνιστική τρομοκρατία του (παρα) κράτους της "εθνικοφροσύνης", σε συνεργασία με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Το 1950, χρησιμοποιώντας "ειδικό Αμερικανό διαγγελέα" που προμήθευσε η CIA, επανειλημμένα έστειλε εμπιστευτικά μηνύματα στην Ουάσιγκτον, για να πείσει τις ΗΠΑ να αρχίσουν "αμέσως" τις επιθέσεις εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης απο την Ελλάδα. Είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση της επίθεσης που κατέληξε στην δολοφονία του Λαμπράκη. Η πολιτική της ευνόησε την κατάληψη της εξουσίας απο την χούντα το 1967. Την ίδια χρονιά εγκαταστάθηκε στην Ιταλία.

Η "Φιλοφασίστρια, διεφθαρμένη, κομμένη και ραμμένη περισσότερο για ρόλο υπουργού της Αστυνομίας" (όπως έγραφε Ιταλική εφημερίδα με αφορμή τον θάνατο της) πέθανε το 1981. Το σύστημα που εκπροσωπούσε, σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει την δράση του, με άλλες μορφές και πρόσωπα, μέχρι σήμερα.

Πηγές/Βιβλιογραφία: Σοφία Μαλτέζου, "Η εγγονή του Κάιζερ", Δημήτρης Σέρβος, "Το "παιδομάζωμα" και ποιοί φοβούνται την αλήθεια", Φρειδερίκη "Μέτρον Κατανοήσεως", Λουκιανός Χασιώτης, "Τα παιδιά του εμφυλίου", Βασίλης Λαμπρίδης, "Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή", Ριζοσπάστης, "Όσα δεν πουλούσε η Φρειδερίκη τα προόριζε για γενίτσαρους", Β.Λεβεντογιάννης,"Οι παιδουπόλεις της Φρ(ε)ίκης - Ένα αρρωστημένο σχέδιο, από έναν νοσηρό νου", Β.Χρυσοστομίδου "Η λατρεμένη Φρειδερίκη", ethniki-antistasi-dse/ "..Η "Φρίκη",ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα.."

 Πηγή:  Αναγνώστρια της ιστοσελίδας μας.

Σημείωση:

Βασίλισσα Φρειδερίκη, («Φρίκη» την αποκαλούσε ο λαός),μια γυναίκα που με το άκουσμα του ονόματός της ξυπνούν μνήμες συμφοράς. Αυτή η γυναίκα δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Υπεύθυνη για τα δεινά του τόπου. Υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του Εμφυλίου και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.Υπήρξε ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας.

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου