Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Το σύστημα Υγείας καταρρέει και ο Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος ….

για το «τείχος ανοσίας»

ΕΠΙΤΑΞΤΕ ΤΩΡΑ τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Τα νοσοκομεία στην Ελλάδα βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας, τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια».

 Κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Πατησίων, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να ωραιοποιήσει τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, ισχυριζόμενος  πως «χτίζουμε τείχος ανοσίας» και με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ξαναχτίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ΕΣΥ. Παρά το ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 2.702 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 40 νέοι θάνατοι ασθενών, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε φτάσει τους 431.

Ενώ υπάρχουν καταγγελίες για «μπούκωμα» των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων.

Λέτε να μας δουλεύει ο κ. Πρωθυπουργός !

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού συνομίλησε με πολίτες και ευχαρίστησε το προσωπικό του κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

 Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το «μπούκωμα» των ΜΕΘ, ενώ το «Θριάσιο» βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει βρεθεί στο «κόκκινο», με τις διαθέσιμες ΜΕΘ να μην φτάνουν.

Η ομοσπονδία-ΟΕΝΓΕ αναφέρει : Εστω και τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες για την Αττική, τη λοιπή Νότια Ελλάδα και συνολικά τη χώρα, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και αφήνει ανέγγιχτους τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους να θησαυρίζουν σε βάρος του λαού μας.

Το ίδιο καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων στην Υγεία, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, από πολλά δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

 Η  υφυπουργός υγείας κ. Ζωή Ράπτη μιλώντας σήμερα, σε πρωινή εκπομπή στον αντένα ανέφερε ότι δεν έχει κριθεί ως αναγκαίο μέτρο η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ψηλότερα σε ποσοστό εμβολιασμού από πολλές άλλες χώρες.

Αυτό που χρειάζεται ΤΩΡΑ είναι η κυβερνηση, χωρίς άλλη καθυστέρηση να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου