Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τη Ζωή του Κουφοντία

 Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις

Βαθαίνει το ρήγμα στο δικαστικό σώμα

"Παίζει "με το θάνατο η κυβέρνηση της δεξιάς 

Κλιμακώνονται οι παρεμβάσεις των υποστηρικτών των δικαιωμάτων του Λουκάτης 17 Νοέμβρη.

Καθημερινές είναι πλέον οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα,  η ζωή του οποίου βρίσκεται σε οριακό σημείο.

 Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν την Δευτέρα  1 και την Τρίτη 2 Μαρτίου στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του και να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

«η ζωή του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε», αναφέρεται  σε ανακοίνωση .

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, όχι μόνο στο πολιτικό κόσμο. Βαθαίνει το ρήγμα και στο σώμα των δικαστών και εισαγγελέων.  Στον  απλό κόσμο και στη νεολαία  γίνονται συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.  Αναβιώνουν συζητήσεις για την δράση της 17 Νοέμβρη.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ταχτεί υπέρ της ίσης μεταχείρισης και των δικαιωμάτων των κρατούμενων και στη περίπτωση Κουφοντίνα, ενώ 41 δικαστικοί εξέφρασαν δημόσια διαφορετική γνώμη.

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων – Νομικών, η οποία συμμετείχε και σήμερα στη συγκέντρωση της Αθήνας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

 «Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι επιμένει. Μέχρι την τελευταία ώρα θα επιμείνουμε κι από την πλευρά μας, για να αποτρέψουμε όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά συνολικά τον οριστικό εκτροχιασμό της χώρας μας από τις θεμελιώδεις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στον πυρήνα του δικαιϊκού μας πολιτισμού»,

Έκτακτη εκδήλωση ενάντια στη συστηματική παραπληροφόρηση για την απεργία πείνας Κουφοντίνα

«Να νικήσει η ζωή!»

Με τίτλο «Η αλήθεια για την υπόθεση της απεργίας πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα», σύνθημα «Να νικήσει η ζωή!» και λόγω της συστηματικής παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδεται εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, την Τρίτη στις 13:00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή της συνηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ, και των δικηγόρων – Αγγελική Σεραφείμ, δικηγόρος, σύμβουλος ΔΣ ΔΣΑ

– Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος, σύμβουλος ΔΣ ΔΣΑ– Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος, “Ένωση Δικηγόρων για την Υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, μέλος της AED,– Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος, μέλος ΔΣ ΔΣΑ.



Συνάντηση της Κούρτοβικ με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα

 Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκε η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει κατέλθει σε απεργία πείνας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Κατά τη συνάντηση η κυρία Κούρτοβικ επικαλέστηκε το άρθρο 9 του Σωφρονιστικού Κώδικα, που προβλέπει ότι "ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμοδιότητες και η διοίκηση όλων των φυλακών έχει μεταφερθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικά στην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

 Σήμερα Τεταρτη 3 Μαρτίου, αίτημα αναβολής έκτισης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα ώστε να σωθεί η ζωή του και να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του, ζητά με προσφυγή στον εισαγγελέα Λαμίας και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. 

Παράλληλα προσφεύγει και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η μεταγωγή του στο Δομοκό και να διαταχθεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Τα αιτήματα, εκτός της Ιωάννας Κούρτοβικ, υπογράφει και το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

         

           Σήκωσα την σωρό του Μπακογιάννη - Δε γίνομαι συνεργός σε φόνο

Ο Σπύρος Δημητριάδης,  πρώην σύζυγος της Κατερίνας,  αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, πατέρας του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook, το εξής:

«Σήκωσα την σορό του Μπακογιάννη στους ώμους. Πόνεσα. Αλλά συνεργός σε φόνο Κε Μητσοτάκη ΔΕΝ θα γίνω.

Έστω και τώρα κάντε κάτι !».

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου