Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κοινωνική διαμαρτυρία και διασπορά του Κωρονοϊού

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις
του Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη
Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι αναφορές που συσχετίζουν την κοινωνική διαμαρτυρία με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι συσχετισμοί αυτοί ξεκινούν από φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης και από τα κυβερνητικά στελέχη. Η επιστημονική αξιοπιστία τους ωστόσο είναι ανύπαρκτη και αβάσιμη.

Κυρίαρχος στόχος είναι η στήριξη επιχειρηματολογίας περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων ως... επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Τα δείπνα στην Ικαρία ενίοτε μπορεί να μην είναι επικίνδυνα κατά τις ίδιες πηγές αλλά η κοινωνική διαμαρτυρία βλάπτει...

Το ότι η συνθήκη της πανδημίας χρησιμοποιείται για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την επιβολή αντεργατικών πολιτικών το έχουμε κατανοήσει πλήρως. Είναι όμως το απροκάλυπτο μένος των κυβερνώντων που αναγάγει αυτή την επιδίωξη τους σε πρόκληση της κοινής λογικής.

Εκτός από διάφορες δηλώσεις στη βουλή υπήρξαν δύο άρθρα τις τελευταίες ημέρες στο iefimerida & στο γνωστό politico (ακολούθησαν και άλλα στον φιλοκυβερνητικό τύπο), τα οποία ξεκίνησαν μία έντονη δημοσιογραφική διαμάχη. Παραθέτουμε τα links...
Yπήρξαν πάμπολλες απαντήσεις. Από τις πιο σημαντικές και αναλυτικές εντοπίζουμε 2 άρθρα της "Αυγής, 1 άρθρο στο "ΑποδόμησεΤώρα" και 3 άρθρα της "Εφημερίδας των Συντακτών". Παραθέτουμε τα links...
Βλέποντας τα νομοθετικά μέτρα καταστολής και περιστολής της ελεύθερης έκφρασης να υιοθετούνται σταδιακά σε όλη την Ευρώπη (Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) παράλληλα με ανάλγητα οικονομικά και αντεργατικά μέτρα καταλαβαίνουμε την αγωνία να στηριχτούν όλα αυτά πως γίνονται για το... καλό μας(!).

Θεωρούμε πως οι τελευταίες διαδηλώσεις με την τήρηση μέτρων προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες κ.λπ.) ήταν μια ανάσα απέναντι στην κλιμακούμενη αστυνομοκρατία.
Απέναντι στα νέα μέτρα που έρχονται και στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που θα επιχειρήσει την κατάργηση των απεργιών και του ρόλου των συνδικάτων και των σωματείων ο μόνος τρόπος για να "μεταδώσουμε" τη δημοκρατία είναι η διογκούμενη κοινωνική διαμαρτυρία.
Η υγεία μας -προσωπική και κοινωνική- θα πρέπει να προστατευθεί στους δρόμους με τη δική μας συλλογική δράση, τη μάσκα και το αντισηπτικό ανά χείρας.

Κλείνοντας παραθέτουμε και δύο βίντεο κλιπ από την πρόσφατη πορεία που έγινε ενάντια στην κρατική καταστολή στη γειτονιά μας (Βύρωνα και Καισαριανή) με συμμετοχή, μάσκες και αντισηπτικά.
Και εις άλλα με υγεία...
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου