Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙ 9 ΣΥΛΙΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ

Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία της Πέμπτης 10 Ιουλίου ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα.
Στους  κατηγορούμενους, αποδίδονταν  κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.  Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τις πράξεις που τους αποδίδονται.  

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων ανά περίπτωση αποδίδονται και εννέα πλημμελήματα, κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι από ανακριτή και Εισαγγελέα.
Σε έξι από αυτούς θα επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.   Σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.
  Από νωρίς το πρωί τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από εκατοντάδες,   φίλους συμφοιτητές και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων οι οποίοι υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Πηγή: Αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στα δικαστήρια
ΠΟΛΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου