Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Όχι στην κοπή των δέντρων του παλαιού δημαρχείου.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24/7 και ώρα 20.00 στο Παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα

 Επιβεβλημένη διόρθωση 

Η ΕΙΔΗΣΗ  που  αναπαράγαμε στην ιστοσελίδα μας ότι  η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ με επικεφαλής τον κ. Σωτηρόπουλο, ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 υπέρ για να κοπούν τα δένδρα στο παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ.
Ζητάμε συγγνώμη, τόσο  από την παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου και τους δημοτικούς του συμβούλους, όσο και από τους αναγνώστες μας.

Δεν συνηθίζουμε να προβαίνουμε σε δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουμε ως ιστοσελίδα  διασταυρώσει την πληροφορία. Δυστυχώς όμως, τη συγκεκριμένη ειδηση την αλιεύσαμε από το Δελτίο Τύπου της παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής την κα. Σάρολα και την δημοσιεύσαμε.

Στην συνέχεια  πληροφορηθήκαμε  ότι η συγκεκριμένη αναφορά για την παράταξη  ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ δεν είναι ακριβής και για αυτό προχωράμε  στην αποκατάσταση της είδησης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- στη σελίδα του Δήμου Βύρωνα δεν έχει αναρτηθεί η συγκεκριμένη απόφαση-  ΥΠΕΡ της κοπής των δένδρων στο παλαιό Δημαρχείο ψήφισαν οι παρατάξεις ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Κατωπόδη και η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ με επικεφαλής τον κ. Γώγο. Είναι οι παρατάξεις με τους δημοτικούς  συμβούλους  τους φέρουν και την ευθύνη για αυτήν την απόφαση. Η παράταξη ΜΑΖΙ για τον ΒΥΡΩΝΑ με επικεφαλής τον κ. Μπαντή  απείχε από την ψηφοφορία και με αυτό τον τρόπο διευκόλυνε να περάσει η απόφαση, αφου η διαφορα ηταν μόνο δυο ψήφοι, υπέρ της κοπής των δένδρων.


Αυτά προς αποκατάσταση της σωστής και ακριβής ενημέρωσης. 
..................................................................................................................................................
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 21 Ιουλίου αποφασίστηκε μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής και με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων των Δημοτικών Παρατάξεων «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» (επικεφαλής Άκης Κατωπόδης), «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» (επικεφαλής Χρ. Γώγος) η άμεση κοπή όλων των δέντρων που Βρίσκονται στον ακάλυπτο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Βύρωνα!

Με επιχειρήματα του στιλ, ότι τα δέντρα αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τους επισκέπτες του χώρου, αποφασίστηκε η κοπή των δέντρων που βρίσκονται στο σημείο για δεκαετίες. Πρόκειται για μια απόφαση αντιπεριβαντολογική, καταδικαστέα. Ζητάμε την ανάκληση της. 


Τα αιωνόβια κυπαρίσια στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου στο μυαλό και στις εικόνες των μεγαλύτερων Βυρωνιωτών αποτελούν σήμα κατατεθέν της ιστορίας της πόλης και του ιστορικού κτηρίου. Είναι μόνιμο σπίτι πουλιών κάθε αυγή και κάθε βράδυ. Είναι ζωντανές υπάρξεις που έχουν ενσωματώσει τους απόηχους της προσφυγιάς, της κατοχής και της αντίστασης. Κουβαλάνε μνήμες που ξεπερνάνε ακόμη και αυτές των παπούδων των φωστήρων των παρατάξεων που λάβανε αυτή την απόφαση. 

Το να χαρακτηρίζονται ελαφρά τη καρδία «εστίες μόλυνσης» ή να θεωρούνται περιττά προς χάριν «διεύρυνσης του αύλειου χώρου» είναι επιεικώς κοντόφθαλμη αντίληψη. Αντίληψη κενή και νεκρή όσο και το μυαλό και η καρδιά αυτών που την υποστηρίζουν, νεκρή και κενή από ιστορία, από συναίσθημα, από μνήμη. 

Εν κατακλείδι έχουμε να προτείνουμε σε αυτούς τους δημοτικούς μεγαλοσχήμονες «άρχοντες» μήπως να ξηλώσουν στην ίδια λογική και την πλάκα του μπλόκου του Βύρωνα για να κάνουν χώρο για κανένα παγκάκι… 


Δημοσιεύουμε την νέα,  διορθωμένη ανακοίνωση της 
ΠΡΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

▶️Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα – με τη συνδρομή δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης – αποφάσισε την κοπή όλων των δέντρων που φύονται στον ακάλυπτο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου.
▶️Η απόφαση αυτή δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης μας.
▶️Προσβάλλει το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του Βύρωνα. Υποβαθμίζει τις ζωές μας!
Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά απέναντι στα σχέδια που υποβαθμίζουν την πόλη μας.
Συγκεντρώνουμε υπογραφές συμπολιτών μας με σκοπό την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί κοπής όλων των δέντρων που φύονται στον ακάλυπτο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24/7 και ώρα 20.00 στο Παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα αποφάσισε χθες 21/7, κατά πλειοψηφία, την κοπή όλων των δέντρων που φύονται στον ακάλυπτο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Βύρωνα!
Με έωλα επιχειρήματα, ότι δήθεν τα δέντρα αποτελούν εστία μόλυνσης (!) και κίνδυνο για τους επισκέπτες του χώρου (!), αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και τη θετική ψήφο των δημοτικών παρατάξεων «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» (επικεφαλής Άκης Κατωπόδης), «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» η άμεση κοπή τους.
Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα τάχθηκε υπέρ της κοπής των δέντρων προβάλλοντας μεταξύ άλλων και το επιχείρημα ότι η ύπαρξη των δέντρων εμποδίζει την αξιοποίηση του χώρου (!), ο οποίος θα μπορούσε – μετά την κοπή των δέντρων – να «αξιοποιηθεί» ως χώρος εκθέσεων, εκδηλώσεων κλπ.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα υπερασπιζόμενη το περιβάλλον, την ιστορία και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας προφανώς και καταψήφισε τη σχετική εισήγηση και πρότεινε τη διατήρηση των δέντρων (ιδίως των τεσσάρων κυπαρισσιών που φύονται στον ακάλυπτο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου) και την άμεση αναβάθμιση του αύλειου χώρου του Παλαιού Δημαρχείου με ενίσχυση του υπάρχοντος πρασίνου, καλλωπισμό και διαμόρφωση του χώρου, τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι τα υψηλόκορμα δέντρα που φύονται στον χώρο του παλιού Δημαρχείου αποτελούν μέρος της ιστορικής μνήμης της πόλης μας. Δυστυχώς, η πρότασή μας δεν έγινε δεκτη.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου