Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με την κοπή των δέντρων

Μπορεί η δημοτική αρχή Βύρωνα να νοθεύει με άφθονο ύδωρ τον οίνο της, άλλα δεν έχασε την επιμονή της στο να ανασκευάζει συχνά πυκνά  την πολιτική της, όταν διαπιστώνει ότι συναντά δυσαρέσκεια από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.
Θα μπορούσε αυτό να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι και κατ’ ανάγκη κακό. Όταν όμως βαφτίζει το ψάρι κρέας, αυτό είναι θέμα.
Στην περίπτωση της δημοτικής αρχής του Δήμου Βύρωνα ταιριάζει πολύ το παλιό τραγουδάκι του Λουκιανού Κηλαηδόνη…….
Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης | Liberal.gr

 φταίμε κι εμείς
Φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι.....


Πρώτα εισηγήθηκε σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου την κοπή των δέντρων στην επιτροπή ποιότητα ζωής και όπου ψηφίσαν μαζί με τον κ. Ντόβολο Γ. από την Νέα Εποχή Βύρωνα την κοπή των δέντρων.

Στη συνέχεια στις 21 Ιουλίου στο δημοτικό συμβούλιο επιμένει να παρθεί απόφαση, αρνείται να γίνει πρώτα  αυτοψία στο χώρο, παίρνει απόφαση κατά πλειοψηφία με την παράταξη Νέα Εποχή Βύρωνα του κ. Γώγου.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις, συγκέντρωση πολιτών την Παρασκευή 24 Ιουλίου, δημοτικών παρατάξεων, συλλογικοτήτων αναγκάζεται να αναδιπλωθεί και προσπαθεί επικοινωνιακά να θολώσει τα νερά, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να συσκοτίσει τις ευθύνες της κάνοντας αναφορά στις χαμένες της περιβαντολλογικές  ευαισθησίες.
Μετά και το αίτημα 23 δημοτικών συμβούλων να μην εφαρμοστεί η απόφαση και τα δέντρα να διασωθούν καλεί την Τρίτη 28 Ιουλίου σε αυτοψία στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου. Όπου και πάλι με ανακοίνωσή της επιμένει στην κοπή αυτή τη φορά όχι όλων, αλλά ορισμένων δέντρων και προσπαθεί να συμπαρασύρει και άλλες παρατάξεις σε αυτό. Αναφέρει δε ότι θα λειτουργήσει  με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία όλων των διερχόμενων πολιτών από την περιοχή.

Δεν γνωρίζουμε εάν παρασκηνιακά ορισμένοι έχουν ενδοεπικοινωνία με τη δημοτική αρχή και παζαρεύουν μια συναινετική λύση όπου στο τέλος να κόψουν ορισμένα δέντρα.
ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι πρέπει η συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί. Να γίνει δημοτικό συμβούλιο, όπου το θέμα να συζητηθεί εκ νέου. Να υπάρξει μελέτη για τη διαμόρφωση συνολικά του χώρου, που να είναι συμβατή με το νέο χαρακτήρα του κτηρίου. Σε αυτή την μελέτη να συμπεριληφθούν τα υπάρχοντα δέντρα, το κλιμακοστάσιο και να απομακρυνθεί άμεσα το Ελενίτ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου WWW.dimosbyrona.gr

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου