Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Στοιχεία ολοκληρωτισμού στο υποτιθέμενο δημοκρατικό Χαλιφάτο του Λόρδου

«Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»


Στις αρχές κάποιου Ιουλίου, κάποιου έτους, κάποιος υπήκοος, μέλος κάποιας πολυσυλλεκτικής ακτιβιστικής συλλογικότητας, έλαβε το κάτωθι ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Βεζίρη του Χαλιφάτου του Λόρδου, ως "η φωνή του κυρίου του" (his master's voice), δηλαδή του Χαλίφη.






«Με εκφρασμένη τη βούληση του Χαλίφη να έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί προσωπικά σε όλους τους υπογράφοντες υπηκόους, θα σας παρακαλούσα να μου κοινοποιήσετε τα μέιλ τους».
Παρά την έκπληξη που δοκίμασε εκείνος ο υπήκοος, για την ωμή παρέμβαση του Χαλίφη στη λειτουργία της πολυσυλλεκτικής ακτιβιστικής συλλογικότητας, άμεσα, απάντησε στον Βεζίρη του Χαλιφάτου:

«Δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να προχωρήσω σε κοινοποίηση στοιχείων δίχως τη σύμφωνη γνώμη των υπογραφόντων υπηκόων Ν. 4624/2019 GDPR. Ως Βεζίρης Δημοκράτης-Προοδευτικός θα έπρεπε να το γνωρίζετε αυτό και απορώ πως τέθηκε τέτοιο θέμα... (δεν το προχωρώ στο που αποσκοπεί). Θα πρέπει να ερωτηθεί καθένας από αυτούς ξεχωριστά εάν δέχεται την επικοινωνία ή την χρήση των όποιων στοιχείων του… ….».


Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που η εκφρασμένη βούληση του Χαλίφη εκδηλωνόταν δια μέσου της φωνής -his master’s voice, που γράψαμε- του Βεζίρη του Χαλιφάτου. Υπήρξε, με τρόπο άκομψο, παρέμβαση και σε προύχοντα του συμβουλίου του Χαλιφάτου ώστε να σταματήσει να ασχολείται με τις Νεραϊδοιστορίες, γιατί, όπως ανέφερε η φωνή του κυρίου του -his master’s voice-, ο Χαλίφης βρισκόταν πολύ κοντά στην αποκάλυψη του μυστηρίου και δεν ήθελε να πάει χαμένος ο κόπος του…


Όπως γράψαμε και στον τίτλο στο υποτιθέμενο δημοκρατικό Χαλιφάτο του Λόρδου τα στοιχεία του ολοκληρωτισμού ήταν αρκετά, αλλά για να μην σας κουράσουμε, από το προϊόν μυθοπλασίας αναφέραμε μόνον δυο περιστατικά.
Και για εκείνους που δεν γνωρίζουν την έννοια "ολοκληρωτισμός" λέμε ότι το βασικό διακριτικό του ολοκληρωτισμού είναι η διείσδυση της κεντρικής εξουσίας σε κάθε πτυχή της ατομικής ύπαρξης και δημιουργίας…

Αναδημοσίευση από to  Βύρωνας Η πόλη μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου