Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που καταστέλλει τις διαδηλώσεις

Από 187 βουλευτές υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που καταστέλλει τις  διαδηλώσεις
 Αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ - Απείχαν Παπανδρέου, Καστανίδης.
Αγρια κρατική βία εναντίον διαδηλωτών. 

Με 187 ψήφους υπέρ και 101 κατά ( ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΜΕΡΑ25) σε σύνολο 288 βουλευτών, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αλλάζει το πλαίσιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, μετά από μια εκρηκτική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής αλλά και άγρια καταστολή έξω από το κοινοβούλιο.
Αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και του Χάρη Καστανίδη οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά με την «γραμμή» του κόμματος, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Νέα εποχή Χρυσοχοΐδη:
 Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε διαδηλωτές

Η νέα εποχή Χρυσοχοΐδη: Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε διαδηλωτές [βίντεο]


Το νέο δόγμα Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη εφαρμόστηκε στην πράξη στις χθεσινές διαδηλώσεις. Ντοκουμέντα εκθέτουν την κυβέρνηση για το όργιο καταστολής.
Σε πλήρη εφαρμογή έθεσε από χθες η κυβέρνηση το νέο δόγμα Χρυσοχοΐδη, με τις ευλογίες Μητσοτάκη, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες και τα ντοκουμέντα για το όργιο αστυνομικής καταστολής και την απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές.
Βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα thepressproject καταγράφει ξεκάθαρα τη στιγμή που μία διμοιρία αστυνομικών με μηχανάκια πέφτει πάνω σε μπλοκ διαδηλωτών στην οδό Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια. 
Βίντεο από την ίδια επίθεση δημοσίευσε και στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος της ΓΕΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έσπευσε χθες να προστατεύσει τους «εκλεκτούς» του με τις στολές, καλείται τώρα να απαντήσει για το ποιοι είναι «τραμπούκοι-δολοφόνοι», λέξεις που χρησιμοποίησε με χαρακτηριστική ευκολία κατά διαδηλωτών από το βήμα της Βουλής.
Τα βίντεο αυτά, άλλωστε, θυμίζουν παλαιότερες εποχές πάλι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη, όταν στελέχη της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπεφταν πάνω σε διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας τραυματίζοντας κόσμο. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο βαρύτατος τραυματισμός της αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα Αγγελικής Κουτσουμπού.

Βουλή: Μέσα απαγόρευση διαδηλώσεων, έξω αστυνομική καταστολή

      
Κυβερνητικό κρεσέντο συντηρητισμού και λεκτικού αυταρχισμού, ενώ στο Σύνταγμα η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα σε διαδηλωτές Αμετανόητος ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, μίλησε για «τραμπούκους - δολοφόνους» και ζήτησε «να τελειώνουμε με το νομοσχέδιο» Έντονες αντιδράσεις από κόμματα που μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για απαράδεκτες εικόνες και για κυβερνητικό σχέδιο κατά των διαδηλωτών.
Την ώρα που μέσα στο κοινοβούλιο οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιδίδονταν σε ένα κρεσέντο συντηρητισμού και λεκτικού αυταρχισμού, στη πλατεία Συντάγματος η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα στους διαμαρτυρόμενους για το αντιδραστικό νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων.
Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την προσφιλή τακτική του, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς και μίλησε για «τραμπούκους - δολοφόνους».
 Με εκκωφαντικό τρόπο επιβεβαίωσε σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ η κυβέρνηση την αποφασιστικότητά της να διαλύσει εν γένει τις διαδηλώσεις, αποτρέποντας ουσιαστικά κάθε αντίθετη άποψη ή διαμαρτυρία
 Με μια προκλητική όσο και εγκληματική ενέργεια επίδειξης ισχύος, η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, σε μια προφανώς στοχευμένη προσπάθεια να διαλύσει τις συγκεντρώσεις που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. 
Σημειώνεται ότι οι σημερινές διαδηλώσεις στην Αθήνα ήταν μαζικές και δυναμικές, με περίπου 20.000 άτομα να συμμετέχουν. Για τα επεισόδια, οι αρχές προχώρησαν σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 9 έγιναν συλλήψεις.

Με αφορμή την επίθεση κατά των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, στη Βουλή διαδραματίστηκε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης. 


ΠΗΓΗ:  efsyn.gr


                                                                                                                 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου