Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ασπίδα προστασίας των δέντρων στο παλαιό Δημαρχείο



από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ζητούν να μην εφαρμοσθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ανακληθεί.

Έκθετες οι παρατάξεις ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ με επικεφαλής τον κ. Γώγο.

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που συναντά στην τοπική κοινωνία η απόφαση της πλειοψηφίας των παρόντων δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση την Τρίτη 21 Ιουλίου –υπέρ ψήφισαν 13,των παρατάξεων Κατωπόδη, Γώγου κατά 11-, είκοσι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, κατέθεσαν σήμερα 27 Ιουλίου αίτημα στο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και το Δήμαρχο, αίτημα για την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, για την κοπή των δέντρων στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Βύρωνα.

Το αίτημα συνυπογράφουν 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων, "Μαζί για τον Βύρωνα", "Δύναμη Ελπίδας", Λαϊκή Συσπείρωση", Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα", "Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα", Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα" και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μουντοκαλάκης Βασίλης.

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
-Δήμαρχο Βύρωνα
-Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 21/7/20, μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα της κοπής των δένδρων που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Βύρωνα.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων και να τεκμηριώσει επαρκώς την αναγκαιότητα της κοπής των δένδρων. Παρά το αίτημα αρκετών δημοτικών συμβούλων να αποσυρθεί το θέμα για να εξεταστεί καλύτερα, η δημοτική αρχή προχώρησε σε ψηφοφορία κατά την οποία εγκρίθηκε η κοπή των δένδρων με 13 ψήψους υπέρ έναντι 11 κατά.

Σε μια πόλη όπως ο Βύρωνας, με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, αντί να αναζητούμε πως θα τους αυξήσουμε και θα προστατεύσουμε τους ήδη υπάρχοντες, τους καταστρέφουμε. Πρόκειται για απόφαση βαθιά αντιπεριβαλλοντική, που η υλοποίηση της θα υποβαθμίσει και άλλο τη ζωή στην πόλη.

Κατόπιν τούτων ζητάμε:

1) Να μην εφαρμοσθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ανακληθεί στο επόμενο Δ.Σ.

2) Στην Οικονομική Επιτροπή που θα γίνει την Τρίτη28/7/20, να αποσυρθεί το 3ο θέμα που αφορά το ποσό για την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους.

Βύρωνας 27/7/20

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλμύρας Γιώργος

Αποστολάκης Νεκτάριος
Αναστούλης Παύλος
Βαλμάς Ηλίας
Βαρσαγάκης Γιώργος
Γείτονας Βαγγέλης
Δάφνη Πηνελόπη
Ζιώγα Μαρία
Καλύβας Βασίλης
Καππάτος Ορέστης
Κλειάσιος Θανάσης
Κριατσιώτης Γιώργος
Λέλος Γιώργος
Μαυρόπουλος Τάσος
Μουντοκαλάκης Βασίλης
Μπαντής Μιλτιάδης
Οικονόμου Θανάσης
Παπαδημητρίου Θανάσης
Σάρολα Βάσια
Σφακιανάκη Αικατερίνη
Σωτηρόπουλος Αλέξης
Τριανταφύλλου Λευτέρης
Τσιάκαλος Κοσμάς


Η ολοφάνερη δυσαρέσκεια που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η απόφαση για την κοπή των δέντρων, η ενεργητική παρέμβαση πολιτών και η κοινή προσπάθεια της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, θα υποχρεώσουν την δημοτική αρχή και την παράταξη Νέα Εποχή Βύρωνα – εξάλλου και οι δύο παρατάξεις μαζί είναι μειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο- να επανεξετάσουν στη στάση τους και να μην προχωρήσουν στην κοπή των δέντρων στο παλαιό Δημαρχείο.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου