Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ που έδωσαν την ζωή τους για την προστασία του Υμηττού.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ που έδωσαν τη ζωή τους για την προστασία του Υμηττού.                                Που χάθηκαν στη καταστροφική πυρκαγιά του Υμηττού το 1998

Πέρασαν 22 χρόνια από τις 22 Ιούλιου του 1998, όπου μεγάλη φωτιά κατέστρεφε τον Υμηττό στην περιοχή της Ηλιούπολης στα σύνορα με τον Καρέα.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους οι αρχιπυροσβέστες Δημήτρης Μαλούκος και Θεμιστολής Μαυροειδής, ο πυροσβέστης Αλέξανδρος Διαβολής και ο εθελοντής δασοπροστασίας Δημήτρης Καραμολέγκος.
Φωτιά στο Υμηττό: Η αστυνομία μας ενημέρωσε με ντουντούκες ...
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουλίου, επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες, πυροσβέστες και τον εθελοντή που έχασαν τη ζωή τους.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει ανεγερθεί εις μνήμην των τεσσάρων ηρώων, από τον Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και τον Πατέρα Χαράλαμπο από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό o Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος κ. Θεόδωρος Βάγιας, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος και εκ μέρους του ΣΠΑΥ ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος.
ΣΠΑΥ Υμηττός πεσόντες Καρέα
Στην τελετή παραβρέθηκαν, οι οικογένειες και συγγενείς των ηρώων, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Αθανάσιος Ρέππας, εκπρόσωποι των Δήμων Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καισαριανής, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Κρωπίας, μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού.

Να υπενθυμίσουμε ότι σκληρή μάχη με τις φλόγες για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε μεσημβρινές ώρες στα σύνορα με τον Καρέα, έδωσαν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι. Παρά την άμεση επέμβαση και με εναέριες δυνάμεις, η φωτιά έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εγκλώβισε και τους ς πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους. Στη μεγάλη πυρκαγιά του 1998 κάηκαν 50.000 δένδρα στον Υμηττό.


Ακολούθησε η εξίσου μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Βύρωνα τον Ιούλιο 2015
Δύο άνδρες 67 ετών και 58 ετών, ο ένας βουλγαρικής καταγωγής, συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής

Στον χιλιοκαμένο Υμηττό υπάρχουν 700 καταγεγραμμένα είδη φυτών από όλη την Ελλάδα, πάρα πολλά πουλιά και αλεπούδες
.
Προφανώς και αυτά δεν απασχολούν εκείνους που οραματίζονται νέα οικόπεδα, νέα καταπάτηση, νέες δημοτικές και κρατικές εγκαταστάσεις.
Εκείνους – εξουσία και συμφέροντα- που θυσιάζουν τα πάντα στο όνομα της ανάπτυξης.  Η νέα περιβαντολλογική μελετη για τον Υμηττό της κυβερνησης Μητσοτάκη αυτη την .......αναπτυξη τους υπηρετεί. Ας μην μας ξεγελάσουν. 

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τον Υμηττό και να μην αφήσουμε να τον …….αξιοποιήσουν- καταστρέψουν,  για τα κέρδη τους.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου