Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ από τις διαδηλώσεις


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ  από τις διαδηλώσεις 
Ο χουντικός νόμος θα μεινει στα χαρτιά. 

 Ο λαός και η νεολαία δεν θα σταματήσουμε  να διαδηλώνουμε  


Με μεγάλη συμμετοχική  ιδιαίτερα νεολαίας  έγινε η συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη το απόγευμα για το  δικαίωμα στην διαδήλωση. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έφερε για να ψηφιστεί στη βουλή η Ν.Δ και που απειλεί το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις.
Κυρίαρχο σύνθημα  «Με νόμους της χούντας και καταστολή δεν θα σταματήσει η λαϊκή οργή». Έδειχναν αποφασισμένοι να καταργήσουν το νόμο αυτό και να διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στα προπύλαια του Πανεπιστήμιου στις 7 μ.μ. και κατέληξε με πορεία στη βουλή.
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Εντυπωσιακή σε παλμό και μαζικότητα η διαδήλωση ...

Δυσάρεστη παραφωνία ήταν το γεγονός ότι μια μικρή ομάδα νεαρών κυρίως, 
 επιτέθηκε πετώντας νερά και καφέδες στο  μπλοκ του ΜΕΡΑ 25 όταν αντιλήφθησαν ότι ήταν στη διαδήλωση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Βαρουχάκης επικεφαλής βουλευτών και μελών του  κόμματος του. Χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έλαβε τέλος.

Τέτοιες συμπεριφορές μικρών δυναμικών ομάδων  πρέπει είναι καταδικαστέες από κάθε προοδευτικό πολίτη, ανεξάρτητα  από ποια  κομματική οπτική προσεγγίζει τα ζητήματα. Έχουμε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και της κυβέρνησης  ν α αντιμετωπίσουμε, ενάντια σε αυτούς διαδηλώνουμε. Η διαδήλωση είναι δικαίωμα του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί. Και δεν μπορεί κανείς να εμποδίζει  κανέναν σ την άσκηση αυτού του δικαιώματος.  

Στο τέλος της πορείας ομάδα νεαρών έγραψε συνθήματα κατά της κυβέρνησης σε ζαρντινιέρες  που έχει τοποθετήσει ο δήμαρχος Αθήνας κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου.
Εικόνα
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου  ενάντια στο έκτρωμα της απαγόρευσης ουσιαστικά των διαδηλώσεων, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π. μ.  έως το τέλος του ωραρίου  για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Ενώ την Πέμπτη 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου