Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

Η Απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου
 να μείνει στα χαρτιά.

Πρώτη διαμαρτυρία υπεράσπισης των δέντρων, της ιστορίας και του περιβάλλοντος.

Με αίτημα να μην κοπούν τα δέντρα στο παλαιό Δημαρχείο δεκάδες πολίτες συναντήθηκαν στην είσοδο επί της οδού Βορείου Ηπείρου την Παρασκευή  24 Ιουλίου στις 8 το βράδυ.

Ήταν η πρώτη οργανωμένη αντίδραση, στην απαράδεκτη  απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να κοπούν τα δέντρα στον αύλειο χώρο. Να θυμίσουμε ότι την απαράδεκτη αυτή απόφαση ψήφισαν οι παρατάξεις «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής τον κ. Γώγο Χρήστο.



Τους συγκεντρωμένους πολίτες ενημέρωσαν για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάρολα Βάσια, Αναστούλης Παύλος και Μαυρόπουλος Τάσος. Στις τοποθετήσεις τους κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για την απόφασή της αυτή και απευθυνόμενοι στους πολίτες τούς ζήτησαν να υπερασπιστούν τα δέντρα και να μην επιτρέψουν στη δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση αυτή.

Στη συνάντηση- συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.  Μουντοκαλάκης Βασίλειος που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Νέα Εποχή Βύρωνα, ο Παπαδημητρίου Θανάσης και Τσίακαλος Κοσμάς από την Πρωτοβουλία Πολιτών. Μοιράστηκε η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων και άρχισαν να συγκεντρώνονται  υπογραφές διαμαρτυρίας.

Από τους συγκεντρωμένους σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία των παρατάξεων, «Δύναμη Ελπίδας» του κ. Σωτηρόπουλου και «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Γείτονα που ενώ   καταψήφισαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επέλεξαν να μην είναι παρόντες στη διαμαρτυρία.     

Η δημοτική αρχή φαίνεται ότι προχωρεί τα σχέδια της για την αναμόρφωση του αύλειου χώρου του παλαιού Δημαρχείου που αναμένεται να λειτουργήσει ως Μουσείο Ιστορίας  και  περιλαμβάνει και την κοπή των δένδρων.  Ήδη την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για να αποφασίσει «Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για τις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας-κοπές δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους- για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Πρασίνου Ως γνωστό στην οικονομική επιτροπή η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία –5 στα 9 μέλη - και μπορεί να αποφασίζει μονοπαραταξιακά ότι θέλει.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται εξελίξεις και θα παρθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην υλοποιηθεί.

Στην παράταξη «ΜΑΖΙ για το Βύρωνα» του κ. Μπαντή που απείχε από την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, πολύ είναι εκείνοι που τις χρεώνουν ότι διευκόλυνε την δημοτική αρχή με την στάση της,  υπάρχουν σύμβουλοι της παράταξης που θεωρούν ότι πρέπει να επανεξέταση την στάση της η παράταξη στην κατεύθυνση  να μην κοπούν τα δένδρα.

Στην ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τα δέντρα χρειάζονται φροντίδα και όχι κόψιμο και ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό μπορεί να γίνει πράξη με την ενεργοποίηση και όχι την απάθεια των συμπολιτών μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση, χρειάζεται να το ξανασκεφτούν, για να μπορούν να κοιτάζουν τα παιδιά τους και  τους συμπολίτες μας,  στα μάτια.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου