Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ο Δήμαρχος Βύρωνα ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ο Δήμαρχος Βύρωνα  μίλησε στους εργαζόμενους
Τους έπεισε όμως;

Ίσως και να μην το γνωρίζεται. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων εν όξη των κινητοποιήσεων του σωματείου, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης επέλεξε ο ίδιος να παραστεί και να μιλήσει στη  συγκέντρωση των εργαζομένων που είχε καλέσει το σωματείο την Τετάρτη στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί ο Δήμος έχει τρία χρόνια να τους χορηγήσει μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και γενικότερα για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.  Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και το ΣΕΠΕ, επιθεωρητές εργασίας έχουν κάνει αναφορά σε βάρος του Δήμου Βύρωνα για ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, την ασφαλή κίνηση των οχημάτων κ.λ.π.


 Στάση Εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα ...
Φωτό από  συγκέντρωση των εργαζομένων
Ο Δήμαρχος σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις κινητοποιήσεις  ήταν απολογητικός και προσπάθησε να δικαιολογήσει τις ευθύνες του. Δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τίποτα από ότι τους οφείλει ο Δήμος έστω και με καθυστέρηση. Το καλάθι του Δημάρχου προς τους εργαζόμενους  ήταν μικρό  και θέλοντας να δημιουργήσει  εντυπώσεις είπε ότι έχουν δοθεί 80.000 ευρώ για τα ΜΑΠ ενός χρόνου, κάτι που δεν ισχύει αφού ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε σε κάτω από 40.000 ευρώ για ένα χρόνο. Το  ποσό αυτό σύμφωνα με πηγές του σωματείου είναι πάρα πολύ  μικρό και ανά εργαζόμενο δεν ξεπερνά τα  0,40 λεπτά του ευρώ την ήμερα.  Πρόκειται για ένα ευτελές ποσό με το όποιο αγοράζονται κακής ποιότητας και σε μικρή ποσότητα μέσα ατομικής προστασίας– π.χ. χορηγείται ένα παντελόνι και ένα παπούτσι  στον εργαζόμενο για όλο το χρόνο-κάτι που δείχνει το πώς η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται στην πράξη την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αφού συζήτησαν μεταξύ τους, έθεσαν ζητήματα που δεν καλυφτήκαν από την ομιλία του Δημάρχου, εξέφρασαν την δυσφορία τους  απέναντι στην πολιτική της δημοτικής αρχής και στην πολιτική που ασκεί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αγγέλης Κ., ζήτησαν να  πληρωθούν νυκτερινή εργασία και υπερωρίες και    εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του σωματείου να ζητήσει εγγράφως τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής μέχρι την Παρασκευή και μετά  θα κρίνουν την ακριβώς θα κάνουν.

 Νομικοί έχουν ενημερώσει το σωματείο ότι μπορούν για τα ζητήματα των ΜΑΠ και της παραβίασης της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια,  να προβούν έκτος από συγκεντρώσεις, πορείες ενημέρωσης των δημοτών και σε ποιο δυναμικές μορφές,  όπως μεταξύ άλλων είναι και η επίσχεση εργασίας.
Την Πέμπτη το πρωί κάτω από τις εξελίξεις αυτές άρχισαν να δύνονται τα πρώτα ΜΑΠ στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Όχι όμως και στις άλλες υπηρεσίες κάτι που προκάλεσε πικρόχολα σχόλια από τους εργαζόμενους.

Δεν αποκλείεται οι κάτοικοι του Βύρωνα να βρεθούν αντιμέτωποι με το κλείσιμο υπηρεσιών του Δήμου. Τα κλειδιά βρίσκονται στα χέρια του Δημάρχου.  Όλα πιθανά να κριθούν από τα βήματα που θα γίνουν άμεσα και τις γραπτές δεσμεύσεις που θα αναλάβει.
Ίδωμεν
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου