Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Λαϊκή Ενότητα Βυρωνα: Στηρίζουμε Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ!

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24/7 και ώρα 20.00 στο Παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα.

Την άμεση κοπή όλων των δέντρων στο προαύλιο του παλαιού δημαρχείου του Βύρωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, την Τρίτη 21 Ιουλίου! Την απαράδεκτη & αντιπεριβαλλοντική αυτή απόφαση ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δημοτικών Παρατάξεων «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» (Άκης Κατωπόδης) και  «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» (Χρ. Γώγος).


Δεν δίστασαν καθόλου να χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα, «ίσως οι ρίζες των δέντρων δημιουργήσουν πρόβλημα στο ... μέλλον (!!!), «τα δέντρα αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τους επισκέπτες του χώρου», «τα δέντρα εμποδίζουν την αξιοποίηση του χώρου για να «αξιοποιηθεί» ως χώρος εκθέσεων, εκδηλώσεων». Αναρωτιόμαστε γιατί τόσο καιρό η δημοτική αρχή δεν φρόντιζε να συντηρηθούν; Γίνεται ξεκάθαρο ότι ακολουθούν την γνωστή τακτική, πρώτα υποβάθμιση και μετά διάλυση.

Αυτή την στάση θα έχει η δημοτική αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις και στα σχέδια καταπάτησης του Υμηττού; Αυτή την προστασία του ονειρεύονται; Δεν μας κάνει καμία εντύπωση φυσικά γιατί αυτή η δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες, συντηρεί τον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων μέσα στην δασική περιοχή του Υμηττού και μάλιστα έχει δηλώσει αρωγός στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του «Σ.Π.Α.Υ.» για την «προστασία» του Υμηττού, που περιλαμβάνει επίθεση σε βάρος του οικοσυστήματος του Υμηττού.

Σε μια πόλη όπως Βύρωνας, με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, αντί να αναζητούμε πως θα τους αυξήσουμε και θα προστατεύσουμε τους ήδη υπάρχοντες, τους καταστρέφουμε. 
Πρόκειται για απόφαση βαθιά αντιπεριβαλλοντική,  που υποβαθμίζει και άλλο την ζωή στην πόλη μας.

Σαν Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς και όσες παρατάξεις αντιδρούν σε αυτή την κατεύθυνση να εμποδίσουμε την υλοποίηση αυτής της απόφασης και να απαιτήσουμε να παρθεί πίσω.

Το όραμα μας δεν είναι πόλης μέσα στο τσιμέντο, θυσία στην εμπορευματική χρήση αλλά πόλη που θα προσφέρουν ποιοτική ζωή στους κατοίκους, με πράσινο, ποιοτικές δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24/7 και ώρα 20.00 στο Παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου