Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δίνουμε βήμα και δύναμη στη φωνή των πολιτών


Οι πολίτες και οι συλλογικότητες έχουν το λόγο

Δίνουμε βήμα και δύναμη στη φωνή των πολιτών

 Δράση" : Το πρόβλημα είναι στην λειτουργία της πόλης - VrilissiaPress
Οι συλλογικότητες  «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω» με ερωτήσεις  που καταθέτουν στο Δήμαρχο της πόλης κ. Κατωπόδη αναδεικνύουν δυο σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των πεζών και με την απομάκρυνση προεκλογικού υλικού, ένα χρόνο μετά της δημοτικές εκλογές.
Παραθέτουμε τις ερωτήσεις:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω»

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ
   
Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα.

ΘΕΜΑ: α) «Κατάληψη πεζοδρομίου-καταστρατήγηση δικαιωμάτων πεζών» και β) «Απομάκρυνση προεκλογικού υλικού» 

Δήμαρχε,

Α) «Κατάληψη πεζοδρομίου-καταστρατήγηση δικαιωμάτων πεζών» 

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το πεζοδρόμιο της οδού Χρ. Σμύρνης, αριθμός 132-138, μπροστά από το κατάστημα SUPER MARKET ... έχει ανακατασκευαστεί ως ράμπα και χρησιμοποιείται την ημέρα και τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος, ως χώρος στάθμευσης των πελατών του καταστήματος, τις δε νυχτερινές, ως χώρος στάθμευσης των κατοίκων και των περιοίκων, καταστρατηγώντας έτσι τη νομοθεσία και τα δικαιώματα των πεζών που εξαναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα, βλέπε φωτογραφικό υλικό, συνημμένο ν. 1 και ν. 2.
   


Λόγω της συχνής ροής κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το σημείο αυτό, της κλίσης του δρόμου, και της ταχύτητας με την οποία εισέρχονται στην οδό Χρ. Σμύρνης, τα προερχόμενα από την οδό Βουτζά αυτοκίνητα ή λεωφορεία, ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι αυξημένος.

Κατόπιν αυτών Ερωτάστε: 

Τόσο καιρό, δεν το είχατε προσέξει; Και εάν όχι, σε πόσο χρονικό διάστημα μπορείτε να επαναφέρετε την κατάσταση ώστε το πεζοδρόμιο να είναι πεζοδρόμιο και οι πεζοί να περπατάνε ασφαλείς πάνω σε αυτό και όχι στο δρόμο;

Β) «Απομάκρυνση προεκλογικού υλικού» 

Πέρασαν δεκατρείς (13) ολόκληροι  μήνες από την 4η Ιουνίου 2019 που το Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: "Ο Δήμος Βύρωνα αφαιρεί το προεκλογικό υλικό από την πόλη" και η οποία ανέφερε ότι, "Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό της πόλης από το προεκλογικό υλικό (αφίσες και φυλλάδια). Οι παρατάξεις θα απομακρύνουν τα αεροπανό, πανό, banners και άλλο πρόσκαιρο υλικό προβολής που έχουν αναρτήσει σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους του δήμου. Όλοι μαζί, συμβάλλουμε στην καθαριότητα της πόλης μας".

Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν στην καθαριότητα του Δήμου, όλες, εκτός της Δημοτικής Παράταξης «Στάση Βύρωνα» που διοικεί τον Δήμο Βύρωνα.

Για παράδειγμα, στην οδό Εμπεδοκλέους αρ. 118 εξακολουθεί, παρά τα δημοσιεύματα  ιστοσελίδων https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/blog-post.html, να αιωρείται ΠΑΡΑΝΟΜΗ -από τη στιγμή που το Άρθρο 11. παρ. 7, του Κ.Ο.Κ αναφέρει ότι, «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε διαφήμιση, εκτός των καθορισμένων πλαισίων, η οποιαδήποτε αναγραφή λέξεων, εικόνων ή συμβόλων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού»- προεκλογική αφίσα του Δημάρχου, βλέπε φωτογραφικό υλικό, συνημμένο ν. 3 και ν.4.

  
Κατόπιν αυτών Ερωτάστε:
 
α) Ότι ισχύει για όλους τους άλλους, δεν ισχύει για την δική σας παράταξη; Δεν θα έπρεπε να δίνατε εσείς το παράδειγμα; 

β) Πότε θα απομακρυνθεί το συγκεκριμένο προεκλογικό υλικό; Εάν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, σε πόσο χρονικό διάστημα υπολογίζεται η απομάκρυνση αυτών;

Σας υπενθυμίζουμε ότι το 5ο Άρθρο «Αναφορές-Προτάσεις-Πληροφόρηση Πολιτών» παράγραφος 7 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση τους».
 
Βύρωνας, 8 Ιουλίου 2020        

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου