Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Σωματείο εργαζομένων, δημοτική αρχή Βύρωνα 1-0


Σωματείο εργαζομένων, δημοτική αρχή Βύρωνα  1-0

Οι συνεχείς  παρεμβάσεις του σωματείου, η αποφασιστικότητα του να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις , μεταξύ άλλων και επίσχεση εργασίας, σε συνδυασμό με το δίκαιο του αγώνα τους, υποχρέωσαν την δημοτική αρχή σε αναδίπλωση.   
Παρά τους ισχυρισμούς  ότι το σωματείο εργαζομένων  υπερβάλει στις καταγγελίες  και στις διεκδικήσεις του,  που ανέφεραν  στελέχη της δημοτικής αρχής το  προηγούμενο διάστημα προσπαθώντας να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, στην συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 8 Ιουλίου  με τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη,  υπήρξε αναδίπλωση και δέσμευση του Δημάρχου ότι αναγνωρίζονται τα αιτήματα του σωματείου και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα  δρομολογηθούν λύσεις σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας και τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.
Τις καταγγελίες του σωματείου για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που δεν εφαρμόζονται  και παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία στο Δήμο Βύρωνα επιβεβαιώνει ουσιαστικά και το σώμα επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ)αφού κατάθεσε  αναφορά προς τον εισαγγελέα και τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών σε βάρος της δημοτικής αρχής.

Σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων  δίνει στην δημοσιότητα την αναφορά του ΣΕΠΕ και σημειώνει μεταξύ άλλων:
Τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, οι συνθήκες εργασίας καθώς και η χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας –ΜΑΠ- βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής  και της δράσης του σωματείου μας. Πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο και επιμονή, η ταξική ενότητα των εργαζομένων, οι συμμαχίες με φορείς και δημοτικές παρατάξεις που αναγνωρίζουν το δίκιο μας,   φέρνει αποτελέσματα.

Διαβάστε ολόκληρη την  ανακοίνωση του σωματείου  και την αναφορά του ΣΕΠΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ  ΒΥΡΩΝΑ                                                        serdivirona@gmail.com

Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή και ταξική ενότητα φέρνει αποτελέσματα

Τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, οι συνθήκες εργασίας καθώς και η χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας –ΜΑΠ- βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής  και της δράσης του σωματείου μας. Πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Σε μια εποχή που κυβέρνηση και δημοτικές αρχές υποτιμούν τα ζητήματα της προστασίας των εργαζομένων στη διάρκεια της εργασίας, που η κυβέρνηση επιμένει στην επανεξέταση των ΒΑΕ με στόχο την περικοπή και τον περιορισμό τους. Που οι δημοτικές αρχές αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμα υλικά. Δεν δαπανούν τα ανάλογα χρήματα για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, δεν χορηγούν καλής ποιότητας και τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας, δεν υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός και οχήματα. Ο κλάδος μας μετρά δεκάδες νεκρούς  εν ώρα εργασίας, στον Δήμο Βύρωνα έχουμε αρκετά εργατικά ατυχήματα.
Το σωματείο των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι δεν μένουμε  σιωπηλοί, δεν συναινούμε, δεν θα υπακούσουμε στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων που ψήφισαν στη Βουλή.  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενωμένοι, δυναμικά, ταξικά για τα δικαιώματά μας.

Το τελευταίο διάστημα με τον αγώνα μας αναδείξαμε τις τεράστιες  ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου, που υποτιμά με την πολιτική της τα ζητήματα αυτά. Έφτασε να οφείλει τα ΜΑΠ από το 2018 στους εργαζόμενους. Ενώ την ίδια στιγμή επικοινωνιακά  προσπάθησε να διαψεύσει το σωματείο εργαζομένων  λέγοντας ότι υπερβάλει.
Κάτω από τον φόβο των δυναμικών κινητοποιήσεων που είχαμε εξαγγείλει η δημοτική αρχή έστω και την τελευταία στιγμή υποχρεώθηκε να αφουγκραστεί τα αιτήματα των εργαζομένων, να τα δει με άλλη ματιά. Αναδιπλώθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση στα ζητήματα αυτά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Δήμαρχος θα γίνουν άμεσα πράξη. Διαφορετικά οι εργαζόμενοι έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να μην μας ξεγελάσουν γιατί τότε όχι μόνο δεν θα αποφύγουν τις κινητοποιήσεις, επίσχεση εργασίας κ.λπ., θα είναι και υπόλογοι στην κοινωνία του Βύρωνα για τις όποιες συνέπειες θα έχουν οι κινητοποιήσεις στους πολίτες.

Οι δεσμεύσεις είναι:
Αναγνωρίζει η δημοτική αρχή τις οφειλές των ΜΑΠ στους εργαζόμενους. 2018,2020.  Τα ΜΑΠ που χορηγούνται με καθυστέρηση στους εργαζόμενους αυτές τις ήμερες αφορούν το 2019. Άμεσα να ξεκινήσει διαδικασία για τη μελέτη και την προμήθεια για το 2020-2021 στα οποία θα περιλαμβάνονται και του 2018.
Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε  τα ζητήματα που έχει αναδείξει το σωματείο και έχει κάνει και το ΣΕΠΕ αναφορά, σχετικά με την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας να αντιμετωπιστούν.
Να υπάρξει μέριμνα στην κατεύθυνση τα ΜΑΠ να χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους εργαζόμενους και θα φτιαχτούν ατομικά ερμάρια, πλυντήρια και ότι άλλο είναι αναγκαίο.
Να αντιμετωπιστεί θετικά η παροχή γάλακτος παρελθόντων ετών που οφείλεται σε αργαζόμενους.

Μετά από αυτές τις διαβεβαιώσεις το σωματείο συζητώντας με τους εργαζόμενους, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία δεν θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και καλεί τους εργαζόμενους να είναι με το όπλο παραπόδας, εάν χρειαστεί να δώσουμε τη μάχη, όπως εμείς ξέρουμε  για τα δικαιώματά μας.

Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο και επιμονή, η ταξική ενότητα των εργαζομένων, οι συμμαχίες με φορείς και δημοτικές παρατάξεις που αναγνωρίζουν το δίκιο μας,   φέρνει αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Υ.Γ. Επισυνάπτουμε την αναφορά του ΣΕΠΕ (επιθεωρητές εργασίας) προς τον εισαγγελέα και τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών για τον Δήμο Βύρωνα.
    
    

                                                                            Ιούλιος 2020

                                                                                                                 
                                                                                                        ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου