Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα: Πορεία Πέμπτη 7 μ.μ. Προπύλαια.


Πορεία ενάντια στην απαγόρευση διαδηλώσεων  

Πέμπτη 16 Ιούλη 7 μ.μ. Προπύλαια.

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα

Ο Συντονισμός Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων καλεί σε μαζική διαδήλωση – απάντηση στο όργιο καταστολής, αστυνομοκρατίας.

Αστυνομική βία: Ο Συνήγορος του Πολίτη θα ερευνά τις καταγγελίες ...
Να σταματήσουμε στην πράξη την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή, αποτελεί πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την ιστορία με απαγορεύσεις, ιδιώνυμα, φακελώματα, διώξεις και φυλακίσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Στοχεύει στην απαγόρευση, στη ποινικοποίηση, στη καταστολή και τη διάλυση κάθε μορφής διαμαρτυρίας, επιδιώκει να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Δεν είναι καθόλου τυχαία και η χρονική περίοδος που επιλέγει, μιας και έχει γίνει συνήθεια πλέον να ψηφίζονται νομοσχέδια που μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις μέσα στο καλοκαίρι, με προφανή στόχο να εκφραστούν οι λιγότερες δυνατές αντιστάσεις από την μεριά του λαού και του κινήματος.


Με τη φόρα που έχει πάρει από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές τομές που επέβαλε το προηγούμενο διάστημα (κατάργηση ασύλου στα Πανεπιστήμια, ανοιχτή ενίσχυση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με ταυτόχρονο χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία με το νόμο έκτρωμα που ψήφισε αλλά και έντονη αστυνομοκρατία και άγρια καταστολή στη νεολαία, στους πρόσφυγες και μετανάστες και γενικότερα σ' όποιον αντιδρά) κάνει φανερό ότι σκοπεύει να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης του συστήματος, της όξυνσής της λόγω πανδημίας και των αδιεξόδων της άρχουσας τάξης, στις πλάτες του λαού και της νεολαίας.

Γνωρίζει ότι, αργά ή γρήγορα, κομμάτια του λαού θ' αναζητήσουν τη λύση στα προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και καταπίεσης που το σύστημα τα καταδικάζει, στις μαζικές και συλλογικές αντιστάσεις, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες για περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Στη κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θωρακίζει νομικά και κλιμακώνει τη κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι στον εχθρό λαό, για να επιβάλει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος.

Η βίαιη διάλυση των διαδηλωτών στην Αθήνα με ανελέητο κυνηγητό, ξύλο και συλλήψεις και το αναίτιο χτύπημα της διαδήλωσης έξω από το Υπουργείο στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισαν τί σημαίνει το χουντικό νομοσχέδιο Χρυσοχοίδη!
Κάθε δύναμη του κινήματος, κάθε μαζικός φορέας και κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο και να το αντιπαλέψει στην πράξη. Όλοι μαζί στο δρόμο να ακυρώσουμε στην πράξη την εφαρμογή του.

Εργαζόμενοι και Νεολαία στον αγώνα.

Δεν θα πληρώσουμε πάλι εμείς την Κρίση
- Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων
- Να απαλλαγούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες της διαδήλωσης στην Αθήνα
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ελευθερία στις διαδηλώσεις θα επιβληθεί με ανυπακοή

Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7, 7 μμ, Προπύλαια

Η ελευθερία στις διαδηλώσεις θα επιβληθεί με ανυπακοή. Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7, 7 μμ, Προπύλαια
Ο Συντονισμός Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων
 καλεί σε μαζική διαδήλωση – απάντηση στο όργιο καταστολής, αστυνομοκρατίας, συλλήψεων και στημένων διώξεων που εξαπέλυσε η Αστυνομία και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Χρυσοχοϊδης χτυπώντας τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση της Πέμπτης 9/12 ενάντια στον χουντικής έμπνευσης, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νόμο περιστολής της ελευθερίας στη διαδήλωση, που την ίδια ώρα ψήφιζαν στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με το ΚΙΝΑΛ και την ακροδεξιά Ελληνική Λύση. Είναι θετική η στάση του ΚΚΕ, του ΜεΡΑ25 και του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, παρότι η αρνητική ψήφος του τελευταίου δεν ξεπλένει τις βαριές ευθύνες του ως κυβέρνηση.
Καλούμε σε αγώνα για την κατάργηση των εγκληματικών ομάδων ΔΡΑΣΗ, της ομάδας ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, την κατάργηση των χημικών και σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές που με ψεύτικες κατηγορίες σέρνονται στα δικαστήρια. Συμπαραστεκόμαστε στις πολιτικές συλλογικότητες στις οποίες ανήκουν. Η προσωρινή απελευθέρωσή τους είναι μια πρώτη νίκη, που ανοίγει το δύσκολο και μακρύ λαϊκό αγώνα που μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δικαίωμα στην ελεύθερη διαδήλωση των εργαζομένων και του λαού. Ξεκινώντας από την ανυπακοή στην εφαρμογή του.
Η ελευθερία στη διαδήλωση και στην απεργία είναι ζωτική ανάγκη για την προάσπιση της εργασίας, του εισοδήματος, της υγείας και της ζωής που απειλούνται από την πολιτική της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ απέναντι στην πανδημία και την οικονομική κρίση. Η πολιτική αυτή θα βγάλει στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας, στο εγγύς μέλλον. Αυτό το γνωρίζουν οι κρατούντες. Για αυτό λαμβάνουν προληπτικά μέτρα. Θα ηττηθούν.
Η κατάργηση του «χουντονόμου» και η επιβολή των δημοκρατικών ελευθεριών θα πραγματοποιηθούν από ένα ενωτικό, μαχητικό, συνειδητό και οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, που θα προασπίζει τον εαυτό του από τα χτυπήματα της Αστυνομίας και θα αποφασίζει το ίδιο πότε, πώς και με ποιους όρους θα οδηγεί σε πραγματικές συγκρούσεις νίκης. Κομματικές πρακτικές δήθεν σύγκρουσης για χάρη του τηλεθεάματος είναι αδιέξοδες.
Ψυχή αυτής της μαζικής, νικηφόρας προοπτικής μπορεί να γίνει μια μαχόμενη, ανυπότακτη Αριστερά που θα προωθεί την κοινή δράση με αρχές και δεσμεύσεις στην πράξη. Μια τέτοια Αριστερά μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει το δημοκρατικό κόσμο της διανόησης και της τέχνης και να συνεργαστεί ισότιμα στο μαζικό κίνημα με όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στο «χουντονόμο», από διαφορετικές θέσεις. Ο κομματικός σεχταρισμός δεν μπορεί να συμβάλει σε νίκες, όπως και η «προσαρμογή» στο νόμο.
Ο Συντονισμός Διαλόγου και Κοινής Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων θα συνεργαστεί με πολιτικές συλλογικότητες που κινούνται στην παραπάνω κατεύθυνση στη συγκέντρωση και διαδήλωση της Πέμπτης, για την περιφρούρηση της πορείας από την Αστυνομία, αλλά και από κάθε δύναμη που δρα έξω από το μαζικό κίνημα και στις πλάτες του.
Θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μαζικής, ενωτικής και ανεξάρτητης κίνησης αγωνιστών και ρευμάτων για τις εργατικές – λαϊκές ελευθερίες που θα οργανώσει ένα μεγάλο μέτωπο συνδικάτων, συλλόγων και μαζικών φορέων για τα συλλογικά και ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα, μπροστά στις μεγάλες αναμετρήσεις που έρχονται.
Ο νόμος θα καταργηθεί από το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Απόσυρση όλων των κατηγοριών από τους συλληφθέντες.
Κατάργηση της εγκληματικής ομάδας ΔΡΑΣΗ, των ΜΑΤ και των χημικών.
Συντονισμός Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου