Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΟΧΙ δεν έδειξαν όλοι την ίδια ευαισθησία για την προστασία των δέντρων.


ΟΧΙ δεν έδειξαν όλοι την ίδια ευαισθησία για την προστασία των δέντρων.   Κάποιοι ψήφισαν να κοπούν και άλλοι ΟΧΙ. Δεν είναι το ίδιο.


 Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένες δημοτικές παρατάξεις  μπορεί να μπαίνουν στον πειρασμό και να θέλουν να ξεχωρίζουν από τις άλλες. 

Εξάλλου θα ήταν άδικο πολιτικά και ισοπεδωτικό το να ισχυριστούμε ότι όλες οι παρατάξεις είναι ίδιες μεταξύ τους. Υπάρχουν βέβαια και αυτές που φοβούνται μην μολυνθούν και επιλέγουν το κατά μόνας. 
 Το καλύτερο για την πόλη και τους κατοίκους της θα ήταν αυτές που έχουν κοινές κοινωνικές και πολιτικές αναφορές, να τα βρίσκουν και να έχουν κοινή μετωπική δράση. Τότε θα συνέβαλαν ποιο ουσιαστικά και στην ενεργοποίηση, κινητοποίηση των πολιτών, για να ανατρέπονται αντιλαϊκές πολιτικές της τοπικής και κεντρικής εξουσίας.

Όμως πάει πολύ αυτοί που στήριξαν και ψήφισαν  μαζί -ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ και ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ- την απόφαση για την κοπή των δέντρων στο παλαιό Δημαρχείο, σήμερα μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση αυτή, να γίνονται και διασώστες των δέντρων. 
Να πάρω και δεύτερο γατάκι στο σπίτι; | Petpet.news

Το καλύτερο θα ήταν να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες για την απόφαση τους αυτή και να ανασκευάσουν την θέση τους. Θα ήταν ποιο τίμιο και ηθικό.


Σε ανακοίνωση στις 29 Ιουλίου της Νέας Εποχής Βύρωνα, που ψήφισε δυο φορές για την κοπή των συγκεκριμένων δέντρων, στην επιτροπή ποιότητα ζωής και στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Η πλειοδοσία σε ευαισθησία που έδειξαν κάποιοι από άλλες παρατάξεις μόνο για φθηνή πολιτική θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, αφού κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος από τούς άλλους.

Ενώ η Δημοτική αρχή επικαλείται γενικά την όποια ευαισθησία της για το περιβάλλον για να δικαιολογήσει  την ψήφο της,  για να κοπούν τα δέντρα.

Συγγνώμη αν καταλάβαμε καλά
ΙΣΑ, ίδια και όμοια είναι αυτοί που ψήφισαν να κοπούν τα δέντρα, με αυτούς που όχι μόνο καταψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά πρωτοστάτησαν στην ανάκληση της απόφασης, κατήγγειλαν την συγκεκριμένη απόφαση και συνέβαλαν στην  κινητοποίηση των  πολιτών.
Όχι, δεν έδειξαν καμία ευαισθησία αυτοί που ψήφισαν την απόφαση, το αντίθετο έπραξαν με την ψήφο τους.  Έχουν κάθε δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη, δεν είναι κακό, ιδιαίτερα όταν γίνεται για καλό, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση της μη κοπής των δέντρων. Ας το παραδεχτούν πιο καλό θα είναι και για τους ίδιους. Η ηγεσία  της Νέας Εποχής Βύρωνα , άργησε να ζητήσει την αναστολή της απόφασης και είναι δικαιολογημένη η κριτική που ασκείται στη παράταξη τους και από πολίτες που τους στήριξαν και τους ψήφισαν στις εκλογές.
Και ας προσέχουν λίγο καλύτερα όταν ψηφίζουν, εάν δεν θέλουν να διαφέρουν από τους άλλους και να μην θεωρούν ότι αδικούνται, γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο ευαίσθητοι, ούτε όλοι είναι το ίδιο. 
Εξάλλου δεν πρεσβεύουν και όλοι την ίδια πολιτική, τα ίδια κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα, έτσι δεν είναι;  

Αυτά πρέπει να τα λέμε. Δεν συζητάμε για καλούς, κακούς ανθρώπους. Τις πολιτικές πρακτικές του καθενός μας κρίνουμε, που εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα. Και πρέπει να γίνεται δημόσιος διάλογος, κριτική, αυτοκριτική, να αναζητούνται συγκλίσεις, όταν πρόκειται για το καλό της πόλης που ζούμε και των πολλών-πολιτών.   

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου