Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: Ανακαλείται η απόφαση κοπής των δέντρων


 Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, ζητά “ζωντανές” συνεδριάσεις του ...
                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ



Χθες το  μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, του αντιδημάρχου Πρασίνου, δημοτικών συμβούλων και της Προϊσταμένης της Δ/νσης Πρασίνου Δήμου Βύρωνα με θέμα την ήδη ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί κοπής 7 δέντρων (4 κυπαρίσσια, δύο πεύκα, ένας αείλανθος) στο παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα.  


Η Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε σε εκ των υστέρων διάλογο, λόγω της πίεσης που δέχτηκε από την αντίδραση των κατοίκων και τις συντονισμένες ενέργειες δημοτικών παρατάξεων στις οποίες πρωτοστάτησε η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα.


Ήδη την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και δημοτικών παρατάξεων στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου. Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα έχει ήδη συγκεντρώσει υπογραφές πολιτών υπέρ της ανάκλησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί κοπής των δέντρων, οι οποίες και θα κατατεθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί.
Από τη χθεσινή συνάντηση στο Παλαιό Δημαρχείο και τα όσα ειπώθηκαν εκεί, φάνηκε η προχειρότητα και η αδικαιολόγητη βιασύνη με την οποία ελήφθη η απόφαση περί κοπής των δέντρων, και πιθανόν και σειρά άλλων αποφάσεων που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη, τη λειτουργία της πόλης  και το αστικό περιβάλλον με κύρια φυσικά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Έλλειψη μελετών, ανεπαρκείς, αόριστες και ασαφείς εισηγήσεις προσπερνιούνται ενίοτε αβίαστα αρκεί να εγκριθεί/ υπερψηφιστεί η εκάστοτε εισήγηση.  
Μετά τη χθεσινή συνάντηση και τη σχετική αυτοψία που έγινε στο χώρο, ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου ότι "η Δημοτική Αρχή θα ζητήσει εκ νέου την εισήγηση εκ μέρους της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρασίνου στη βάση της σημερινής συζήτησης και με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση της οικολογικής συμπεριφοράς των συγκεκριμένων δέντρων."
Αν και η παραπάνω ανακοίνωση περί «διερεύνηση της οικολογικής συμπεριφοράς των συγκεκριμένων δέντρων» είναι για εμάς ευλόγως ασαφής και αόριστη, αισιοδοξούμε ότι θα επικρατήσει η σωφροσύνη και η λογική και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα ανακληθεί η απόφαση κοπής των σχεδόν αιωνόβιων δέντρων, με βάση και τη γνωμοδότηση της καθ’ ύλην αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου μας.
Περαιτέρω, ο αύλειος χώρος του παλαιού  Δημαρχείου πρέπει άμεσα να καθαριστεί, να φροντιστεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα προς το συμφέρον των κατοίκων.  
Στην προκειμένη περίπτωση, η συντονισμένη δράση δημοτικών παρατάξεων και πολιτών λειτούργησε καταλυτικά για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα – μένοντας προσηλωμένη στις αρχές και στις προεκλογικές της δεσμεύσεις – παρακολουθεί στενά όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, ενεργώντας με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών.

Βύρωνας, 29/07/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου