Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Δ. Βυρωνα: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του σωματείου


Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του σωματείου
Στο επίκεντρο  τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στη διάρκεια της εργασίας.  
ΠΕΜΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ νέα συγκέντρωση των εργαζομένων
Το ΣΕΠΕ σε συνέχεια διαπιστωμένων παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε αναφορά στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών σε βάρος του Δήμου Βύρωνα.

Νέα έκτακτη συγκέντρωση των εργαζομένων  προγραμματίζει το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο, καλώντας τους εργαζόμενους  που δεν τους έχουν  χορηγηθεί τα μέσα ατομικής προστασίας ΜΑΠ, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Ιουλίου 9.30 το πρωί στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας.  




Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποίηση συγκέντρωση και την Τετάρτη 1Ιουλίου στην οποία μίλησε και   ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης σε μια προσπάθεια   να  εξευρεθεί λύση και να μην γίνουν κινητοποίησες.                                        (διαβάστε στην ιστοσελίδα μα Πέμπτη 2 Ιουλίου)


Σύμφωνα με κύκλους του σωματείου η γραπτή απάντηση που δόθηκε στο σωματείο  είναι γενικόλογη και δεν έχει σαφής δεσμεύσεις για αυτά που οφείλει ο Δήμος στους εργαζόμενους.

Την  Δευτέρα 7 Ιουλίου και αφού το Δ.Σ. έκρινε ότι η απάντηση τα δημοτικής αρχής δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενου, με εισηγηση του προέδρου κ. Παναγιωτόπουλου Χρήστου    διεκόπη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου για να ζητηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα από τη δημοτική αρχή. Εάν αυτό δεν γίνει  στη συγκέντρωση της Πέμπτης  θα παρθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν, μεταξύ άλλων μορφών και σε  επίσχεση εργασίας.
Σήμερα αναμένεται η δημοτική αρχή να κάνη σαφής τις απαντήσεις της όπου από αυτές θα κριθεί εάν θα γίνουν κινητοποιήσεις ή όχι .

Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του  ΣΕΠΕ – επιθεωρητές εργασίας- έχει κάνει ελέγχους στο Δήμο Βύρωνα για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και η δημοτική αρχή δεν έδωσε  γραπτές εξηγήσεις ως όφειλε.
Το ΣΕΠΕ σε συνέχεια διαπιστωμένων παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε αναφορά στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών σε βάρος του Δήμου Βύρωνα.

Οι διαπιστωμένες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας από το  ΣΕΠΕ δεν εμποδίζουν το Δήμαρχο  κ. Κατωπόδη  να προσπαθεί να παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την κατάσταση στο Δήμο σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη διάρκεια της εργασίας.     

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου