Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για να μην κοπούν τα δέντρα στο παλαιό Δημαρχείο


Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για να μην κοπούν τα δέντρα στο παλαιό Δημαρχείο
 i)) Κατάληψη τώρα στο παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα-Συνέλευση εναντια ...
Πληθαίνουν οι φωνές πολιτών κα συλλογικοτήτων που ζητάνε να μείνει  στα χαρτιά και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και να μην κοπούν τα δέντρα στο αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου.

Η απόφαση πάρθηκε με 13 ψήφους υπέρ των παρατάξεων Κατωπόδη και Γώγου στη συνεδρίαση την Τρίτη στις 21 Ιουλίου.

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση στην πόλη, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέμβαση ενεργών πολιτών την Παρασκευή 24 Ιουλίου το απόγευμα στο χώρο, μετά από κάλεσμα των δημοτικών παρατάξεων Πρωτοβουλία Πολιτών, Αριστερή Παρέμβαση και Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση.

Ακολούθησαν συζητήσεις,  ζυμώσεις και 23 δημοτικοί σύμβουλοι –που αποτελούν και την πλειοψηφία του σώματος- όλων των παρατάξεων, εκτός της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ και ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ ζήτησαν να μην κοπούν τα δέντρα και η απόφαση να μην εφαρμοστεί.


Κάτω από  την πίεση των εξελίξεων και την αυξανομένη  λαϊκή δυσαρέσκεια η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει και σε συνάντηση – αυτοψία που έγινε στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου την Τρίτη, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης  ζήτησαν να μην εφαρμοστεί καταρχήν η απόφαση, να μην κοπή κανένα δέντρο και να το συζητήσουν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα μας.

Την Τρίτη το απόγευμα νεολαίοι από την κατάληψη της ΑΝΑΛΗΨΗΣ συγκεντρώθηκαν στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου και με μικροφωνική ενημέρωναν τον κόσμο για την απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων Κατωπόδη, Γώγου.
  Σε ανακοίνωση που μοίραζαν στους διερχομένους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Κανένα δέντρο κομμένο, Ούτε ένα δέντρο λιγότερο. Η περίοδος που διανύουμε των πυρκαγιών, των ανεμογεννητριών και της πράσινης ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη, το γκρίζο κερδίζει χώρο στις γειτονιές μας με την σύμφωνη γνώμη των  δημάρχων, των κουμπάρων και των εργολάβων.  

Αργά το απόγευμα στο χώρο συγκεντρώθηκαν και νεολαίοι από την Συνέλευση της Κολοκοτρώνη για να εκφράσουν και αυτοί την αντίθεση τους στην κοπή των δέντρων.

Στελέχη της δημοτικής αρχής προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους διαμαρτυρόμενους, λέγοντας ότι το θέμα έληξε, τα δέντρα δεν θα κοπούν.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου